Zlepšení učení a paměti pomocí spektra denního světla

Společnost Seoul Semiconductor Co., Ltd., přední světový inovátor LED technologií, oznámil, že ve spolupráci s Soulskou národní univerzitou v Koreji a Basilejskou univerzitou v Evropě výzkumný tým zjistil, že vystavení krátkovlnnému světlu obohacené o spektrum podobnému dennímu světlu zlepšuje klíčové složky učení, jako je pracovní paměť, rychlost kognitivního zpracování a přesnost.

I když jsou barevná teplota a jas stejné, světlo s různými spektry může odlišně ovlivnit nevizuální reakce na světelnou expozici, včetně cirkadiánních rytmů a kognitivních funkcí.

Dle výzkumného týmu bylo, u mladých dospělých vystavených osvětlení se světelným spektrem podobným dennímu světlu, prokázáno zlepšení pracovní paměti, rychlosti kognitivního zpracování, procesního učení a přesnosti testování. To je důležitý výsledek, který může informovat o výběru osvětlení pro vnitřní použití, aby se zlepšila funkce učení a paměti studentů.

Spektrální osvětlení SunLike od společnosti Seoul Semiconductors se podobá dennímu světlu. SunLike je LED technologie, která reprodukuje křivku přirozeného slunečního spektra, tedy intenzitu světla pro každou vlnovou délku červené, oranžové, žluté, zelené, modré a fialové. Tento nový koncept světelného zdroje LED ztělesňuje téměř stejné vlastnosti přirozeného světla a je optimalizován pro lidský 24hodinový cirkadiánní rytmus.

Zdroj:ledinside.com