Arrival Car: speciální elektromobil pro Uber

Začátkem roku začala britská společnost Arrival pracovat na novém elektromobilu určeném speciálně pro službu Uber. Jmenuje se prostě Arrival Car.

Uber má v elektromobilitě velké plány. Zavázal se k nulovým emisím, slibuje, že do roku 2030 bude jezdit jen na elektřinu a řidičům zajistí slevy na elektromobily. Kvůli tomu globálně rozhodil sítě a dohodl se s britskou elektromobilní společností Arrival na vývoji zcela nového auta. Arrival už má v portfoliu elektrododávku (pro Hyundai a britskou poštu) a elektrobus, Arrical Car pro Uber je první osobák.

foto: Arrival

Arrival při vývoji úzce spolupracoval právě s řidiči služby Uber, protože pro ně má být elektromobil určen. Cílem je nabídnout jim i jejich pasažérům tu nejlepší možnou zkušenost. První alpha prototyp elektromobilu Arrival Car je velikostně podobný Volkswagen e-Golf. V interiéru ale nabízí mnohem více prostoru.

Vzadu je místo pro tři pasažéry, v kufru pro dvě velká zavazadla. Zadní sedadla lze sklopit a přepravní prostor tak výrazně zvětšit. O moc víc se toho o elektromobilu zatím neví – především jakou baterii a pohon bude využívat. Co už teď můžeme z prvních obrázků snadno odhadnout je, že s aerodynamikou to dvakrát slavné nebude. Výroba by podle současných odhadů měla začít ve 3. čtvrtletí 2023.

zdroj: NewAtlas

The post Arrival Car: speciální elektromobil pro Uber first appeared on Hybrid.cz.