feed info

37 článků z ArmádníNoviny.cz


Čtvrtek 28. března 2019


Kopřivnická automobilka slaví 100 let světoznámé značky TATRA

Nejstarší česká automobilka TATRA TRUCKS a.s. se právem řadí k rodinnému stříbru českého průmyslu. V roce 2017 si připomněla 120 let od vyrobení svého prvního automobilu, loni slavila 120 let od vzniku prvního kopřivnického nákladního vozu a letos si připomíná 100 let existence značky TATRA, kterou nesou její automobily na kapotě i dnes.


Středa 27. března 2019


Indické letectvo – logistická nočná mora pri polovičných stavoch

Indické vojenské letectvo by v tomto roku malo prevziať prvé z 36 objednaných francúzskych lietadiel Rafale. Bez verzií a modifikácií pôjde o 8. typ prúdového bojového lietadla zaradený do výzbroje, čo ešte nemusí byť konečný počet. Paradoxne, najväčším problémom však nie je rôznorodosť leteckého parku ale skôr nízky počet lietadiel schopných nasadenia a hlavne...

Ruská létající automatická brokovnice Vepr 12

Studenti z konstrukční kanceláře leteckého designu Moskevského leteckého institutu vyvinuli a otestovali malé bezpilotní letadlo, které je osazeno automatickou brokovnicí Vepr 12. Studenti dron vyvinuli na základě grantu společnosti Almaz-Antej. Společnost si celé řešení nechala patentovat na ruském patentovém úřadě Rospatent.


Úterý 26. března 2019



Pondělí 25. března 2019



Neděle 24. března 2019


První let přelomového vojenského vrtulníku SB>1 Defiant

21. března poprvé vzlét dvourotorový vojenský vrtulník SB>1 Defiant. Vrtulník je produktem spolupráce firem Boeing a Sikorsky a je určen pro demonstrační program JMR (Joint Multi-Role) americké armády (US Army). Pokud se SB>1 Defiant stane favoritem armády, začne kolem roku 2030 nahrazovat střední dopravní vrtulníky UH-60 Black Hawk.