Nová biometrická LED od Osramu

Společnost Osram Semiconductors představila novou infračervenou LED, nesoucí krkolomné označení Oslux SFH 4780S.

Nová LED je speciálně určená pro biometrické ID aplikace, konkrétně skenování duhovky pro přístup k nejrůznějším přenosným zařízením. Příkladem aplikace mohou být chytré telefony, tablety či zařízení k finančním a jinak zabezpečeným aplikacím.

Vývoj tohoto zařízení pramení ze zákaznické poptávky po stále kvalitnější ochraně chytrých telefonů, které s rozvojem technologií obsahují čím dál citlivější informace, jako například přístupové kódy k finančním transakcím, či jiná citlivá firemní a osobní data, které lze snadno zneužít. Klasické zabezpečení pomocí hesel nebo otisků prstů není zdaleka tak dokonalé jako jedinečný scan duhovky, který představuje jednoduchou a účinnou cestu k zabezpečení citlivých dat.

IR LED je obsažena v balení o velikosti pouhých 2,4 mm a nabízí zářivý tok až 2900 mW/SR (mW na steradián při 1A) s úzkým světelným paprskem, kterého bylo dosaženo prostřednictvím opticky sladěné primární čočky sladěné s vnitřním reflektorem.

Nová LED o vlnové délce 810 nm přináší vysoký kontrast skenované duhovky jakékoliv barvy, a to i za šera nebo jinak ztížených světelných podmínek s minimální úrovní světla, díky čemuž perfektně pasuje do většiny současných chytrých mobilních zařízení.

Zdroj: ledsmagazine.com