Volkswagen Touareg: nová verze jde do prodeje, včetně výkonného hybridu

Volkswagen Touareg se ve třetí generaci posouvá rozsáhlou modernizací kupředu. Podvozek prémiového SUV byl zásadně vylepšen, v nabídce je i jako výkonný hybrid.

Mimořádně výrazné jsou nově vyvinutá HD LED Matrix světla a zadní LED světla koncipovaná jako světelná lišta. Do té je poprvé u automobilu prodávaného v Německu vloženo červeně osvětlené logo značky Volkswagen. Předprodej v Německu odstartuje ve čtvrtek 25. května a ceny začínají od 69 200 eur. Předprodej v České republice začne 27. června.

V modelu Touareg vždy debutují progresivní technologie – know-how, z něhož v mnoha ohledech profitují také vozidla nižších tříd. Kai Grünitz, člen představenstva odpovědný za technický vývoj značky Volkswagen, k tomu říká: „Touareg byl pro nás vždy technologickým majákem, který přinášel do nabídky značky nové výsledky technického vývoje. Tak je tomu i u nového modelu Touareg. Ten jako první Volkswagen přijíždí na start s nově vyvinutými světly HD LED Matrix, které patří mezi nejlepší osvětlovací systémy na světě. Více než 38 000 interaktivních LED mikrodiod precizně promítá na jízdní pruh světelný koberec. Nový Touareg tak osvětluje vozovku ještě efektivněji než dosud. Světla HD LED Matrix již brzy uvedeme do nabídky i pro SUV z nižšího segmentu.“

Další předností nových světel IQ.LIGHT – HD LED Matrix LED, dodávaných na přání, jsou neoslňující trvalá dálková světla. Ta mohou být při jízdě mimo obec nepřetržitě zapnutá, protože díky interaktivním LED diodám LED jsou vozidla jedoucí vpředu stejným nebo opačným směrem odcloňována ještě precizněji než dosud.

Touareg R eHybrid – nejvýkonnější model sportovní divize Volkswagen R. 

Volkswagen Touareg R eHybrid je samostatnou vrcholnou verzí modelové řady Touareg s nejvýkonnějším pohonem. Zážehový motor V6 ve spojení s elektromotorem poskytuje celkový nejvyšší výkon 340 kW.

Nejnovější generace navazuje na dlouhou tradici modelů Touareg R s high-tech systémy a individualizovanou výbavou. Všechny tyto modely prémiových, nejvýkonnějších vozů vyvinula sportovní divize Volkswagen R. Nový model sériově disponuje následujícími prvky:

·        Modře lakované brzdové třmeny se stříbrným logem R (novinka)

·        Promítání loga R z krytů vnějších zpětných zrcátek prostřednictvím osvětlení okolí vozidla (novinka)

·        Kontrastní modré prošívání v interiéru

·        Elektricky nastavitelná kožená sedadla s potahy „Vienna“

·        20“ kola z lehké slitiny „Braga“ (novinka)

·        Prahové lišty s osvětleným logem R

·        Klíček od vozidla s koženým krytem a logem R

·        Úvodní obrazovka navigačního systému s logem R

·        Panoramatické posuvné střešní okno (dodává se rovněž pro Touareg eHybrid)

·        4zónová automatická klimatizace (dodává se rovněž pro Touareg eHybrid)

·        Vzduchový podvozek „Air PHEV“ 

Kromě tradiční barvy pro modely R, modrého „metalického laku Lapiz Blue“, mohou nyní zákazníci objednávat exkluzivně pro verze Touareg R eHybrid a Touareg R-Line také v novém matně šedém odstínu „Silicon Gray Matt“. Předprodej vysokovýkonného modelu bude zahájen 22. června.

Touareg byl v roce 2002 prvním SUV značky Volkswagen. Od uvedení modelu Touareg na trh v roce 2002 bylo celkem prodáno již více než 1,13 milionu exemplářů.

zdroj: tisková zpráva

The post Volkswagen Touareg: nová verze jde do prodeje, včetně výkonného hybridu first appeared on Hybrid.cz.