Volkswagen vyvíjí podvozek budoucnosti pro robotická auta

Volkswagen se nyní kromě elektromobilů silně zaměřuje také na vývoj podvozkových systémů pro vysoce automatizovanou jízdu. Ta má být po čistě elektrickém pohonu dalším významným přelomem v automobilovém průmyslu.

Herbert Diess, aktuální šéf koncernu Volkswagen, už dříve řekl, že chce z firmy udělat firmu zaměřenou na software. Na příkladu americké automobilky Tesla totiž dobře vidí, že budoucnost je právě o softwaru – ať už s ohledem na elektromobilitu, nebo robotické řízení.

„Díky výrazné minimalizaci náklonu karoserie v podélném i příčném směru a optimalizaci jízdní dynamiky reaguje vůz rychleji na pohyby volantu a řídí se precizněji,“ říká Karsten Schebsdat, vedoucí oddělení jízdní dynamiky, systémů řízení a regulačních systémů ve společnosti Volkswagen. „Tento vývoj je extrémně důležitý také s ohledem na vysoce automatizovanou jízdu. Díky tomu můžeme cestujícím poskytnout maximální komfort ve všech situacích.“

„V budoucnosti bude hrát software stále důležitější roli také u řízení,“ říká Schebsdat. „Díky tomu máme výrazně více možností, jak ovlivňovat vlastnosti řízení, které pak můžeme realizovat ve specifické podobě u jednotlivých modelů na všech platformách.“ Po uvedení příslušných komponentů do sériové výroby budou z tohoto systému řízení profitovat také asistenční systémy, například Lane Assist nebo Travel Assist.

zdroj: tisková zpráva

The post Volkswagen vyvíjí podvozek budoucnosti pro robotická auta first appeared on Hybrid.cz.