Armytek Parma C2IR PRO s bílým světlem i infračerveným přísvitem v jenom těle

Výrobce specializovaných svítilen Armytek uvedl na trh zbraňovou svítilnu. Její zvláštností je kromě specifické konstrukce zejména hybridní kombinace bílého světla se slušným světelným výkonem 1250 lm a infračerveného přísvitu pro použití s přístroji nočního vidění.

Hlavním zdrojem světla je jedna výkonná bílá LED Cree XHP50.2 zasazená do středu reflektoru s antireflexní skleněnou čočkou. Poskytuje světelný tok 1250 lumenů, který se po minutě automaticky snižuje na 600 lumenů. Bílou diodu pak doplňuje čtveřice IR LED se zářením o vlnové délce 940 nm a výkonu 1 W. Oba základní režimy vydrží poskytovat světlo zhruba 2 hodiny. To pak ještě doplňuje oslepující stroboskop o síle rovněž 1250 lumenů, což je světelný tok srovnatelný zhruba se třemi klasickými 40 W žárovkami.

Taktické ovládání je řešeno velkým bezhlučným tlačítkem, které je spolehlivě ovladatelné i v rukavicích. Nad tlačítkem je třípolohová páčka, kterou se přepíná mezi hlavním bílým světlem, infračerveným přísvitem a zámkem proti náhodnému stisknutí tlačítka.

Zdrojem energie je Li-ion akumulátor typu 18650 s kapacitou 3500 mAh. V případě potřeby jej lze vyměnit za dvě malé baterie typu CR123A. Svítilna je konstrukčně řešena tak, aby bylo možné akumulátor či baterie rychle vyměnit bez nutnosti sundávat svítilnu z lišty. Zdroj je zasazen mezi dvěma zesílenými pružinami pro vyrovnání zpětného rázu.

Jak je zřejmé z fotek, už samotná konstrukce svítilny v sobě zahrnuje montáž na lištu Picatinny bez potřeby nářadí či přídatných montáží. Součástí balení je i vzdálené ovládání s možností zapnout světlo konstantně nebo jen takticky na nátisk. Výrobce zaručuje nevídanou odolnost proti pádu z výšky až 10 metrů, dle standardu IP68 je svítilna plně prachuvzdorná a vodotěsná do hloubky 5 metrů. K dostání je za 3 850 Kč včetně DPH.

Zdroj: svitilny.eu