Dacia Duster jako hybrid, nový Spring a další novinky

Dacia se představí na mezinárodním autosalonu v Ženevě od 26. února do 3. března 2024. Ukáže novou Dacia Duster, omlazený Spring a dakarský prototyp Sandrider.

Nová Dacia Duster, ikonické SUV značky, se poprvé oficiálně představí na ženevském autosalonu v roce 2024.  Duster, který byl poprvé uveden na trh v roce 2010 a poprvé obnoven v roce 2017, se prosadil tím, že porušil tradiční  kódy trhu SUV. 

Dusteru se vyrobilo více než 2,2 milionu kusů. Facelift 3. generace modelu Duster, vyvinuté na platformě CMF-B, představí svůj robustnější a asertivnější design a také nabídku motorů: LPG ECO G100, HYBRID 140 a mild-hybridní 48V TCe 130, který je k dispozici s převodovkami 4×2 a 4×4,  aby co nejlépe vyhovoval potřebám zákazníků.

Nová verze elektromobilu Dacia Spring má zcela nový design exteriéru i interiéru. Dacia Spring je jediným elektromobilem v Evropě, který váží méně než tunu. Jeho kompaktnost mu však nebrání v tom, aby  nabízel nejlepší nosnost ve svém segmentu a řadu chytrých funkcí. 

Díky přizpůsobitelné digitální přístrojové desce (7″ obrazovka) a 10″ centrální multimediální obrazovce je Spring ještě  digitálnější.  Pro ještě větší všestrannost nabízí nový Spring motor o výkonu 33 kW ve výbavových stupních Essential a Expression a 48 kW ve výbavových stupních Expression a Extreme.  

Na autosalon Ženeva přiveze Dacia také prototyp, který se bude prostřednictvím týmu Dacia Sandriders účastnit Rallye Dakar a mistrovství světa v rallye od roku 2025. Strategie značky Dacia je dokonale sladěna s Rallye Dakar, která je plnohodnotnou technologickou laboratoří  zaměřenou na nízkouhlíkovou mobilitu.

Díky soutěži si Dacia v nejtěžším terénu vyzkouší svůj přístup k základním  věcem, zejména svůj závazek k cenově dostupné dekarbonizaci: Sandrider bude používat syntetické palivo vyráběné  společností Aramco. Design vozu Sandrider je inspirován zpětnou vazbou od posádek a je v dokonalém souladu s DNA  značky Dacia.  

zdroj: tisková zpráva

The post Dacia Duster jako hybrid, nový Spring a další novinky first appeared on Hybrid.cz.