David Pavlík se zkušenostmi ze SpaceX bude hlavním šéfem technologií Nano Energies

Na pozici nastoupí od 1. září, do Nano Energies přichází z Shipmonku. David Pavlík pracoval pro nejznámější technologické firmy na světě včetně SpaceX, Netflixu, Amazonu, nebo Microsoftu. Firmě má mimo jiné pomoci s další expanzí a růstem.  

Ve světě IT je jméno Davida Pavlíka dobře známé nejen v Česku, ale i v kalifornském Silicon Valley. Kariéru odstartoval v Microsoftu, pracoval také v Amazonu. V Netflixu byl u spuštění úspěšného seriálu House of Cards. A pro stavbu rakety Crew Dragon společnosti SpaceX si ho vybral i Elon Musk. Tam měl například na starosti vývoj zařízení, které provede autodestrukci rakety v případě, že nepoletí správně a ohrozí život na Zemi. Do Nano Energies přichází ze Shipmonku, kde vedl globální R&D tým a mimo jiné měl také za úkol připravit firmu na další růst. Do Nano Energies nastoupí jako technologický ředitel v září. 

„Nano Energies mě oslovilo zajímavým produktem s neskutečným potenciálem, složitým, ale řešitelným technologickým zadáním a businessově tím, že trh je v podstatě na začátku. Tým, který kolem Nano Energies vznikl, má skvěle našlápnuto k tomu, aby vizi moderního řízení energetiky dotáhl k realizaci,” říká ke svému přestupu David Pavlík.

„Přicházím s obrovským respektem k současnému týmu a nadšením naučit se zcela novou oblast, předat své zkušenosti a pomoci posunout celý byznys dál. Měnit energetiku s důrazem na decentralizaci a udržitelnost mi v dnešní době dává velký smysl,” uzavírá. 

„V našem regionu jsme v agregaci flexibility lídři. Rosteme nejen co do počtu zaměstnanců, ale chystáme se i na expanzi do nových zemí. Pro naši práci je klíčový software a vývoj. Řešíme technologické výzvy, kterými se před námi často ještě nikdo nezabýval,” komentuje aktuální situaci firmy CEO Nano Energies, Stanislav Chvála. „A přesně proto jsme hledali člověka se zkušenostmi ze špičkových světových tech firem, který v transformaci energetiky uvidí stejnou výzvu a smysl, jako my,” dodává k příchodu Pavlíka. 

Byznys Nano Energies takto za poslední rok přilákal více špičkových manažerů, vývojářů a analytiků. Na podzim loňského roku do firmy nastoupil jako šéf analytiky například Michal Rychnovský, bývalý top manager PPF, který je spojený s růstem Home Creditu v Asii. Nebo Matej Šanta, který zakládal a rozjížděl ČEZ ESCO na Slovensku a v Česku a v Nano Energies je finančním ředitelem.

Pro skupinu Nano Energies dnes pracuje téměř 130 lidí, kteří se podílejí na rozvoji služeb energetické flexibility v Česku, Slovensku, Maďarsku, Chorvatsku a Rumunsku. Hlavní byznys stojí na nových službách chytrého flexibilního řízení spotřeby a výroby, díky které mohou firmy i producenti nejen uspořit náklady na spotřebu či výrobu elektřiny, ale i vydělat na poskytování tzv. „podpůrných služeb” operátorům sítě.

Nano Energies je česká energetická společnost, která na trhu působí od roku 2008. Prostřednictvím dceřiných společností Digital Energy Services a Nano Green efektivně a udržitelně obchoduje s elektřinou a přináší tak firmám i běžným uživatelům více svobody. Akcionáři společnosti jsou Petr Rokůsek, Tomáš Janeček a Petr Zahradník.

zdroj: tisková zpráva

The post David Pavlík se zkušenostmi ze SpaceX bude hlavním šéfem technologií Nano Energies first appeared on Hybrid.cz.