EKORALLY Boskovice 2022: přehlídka skvělých řidičů

V sobotu 17. září 2022 se jede v Boskovicích EKORALLY.  Soutěž v hospodárnosti provozu. Závod vyhraje ten, kdo určenou trať projede s nejnižšími náklady na jednu přepravovanou osobu.

Jakýkoliv dopravní prostředek, jakýkoliv pohon. Nejvíce vždy záleží na řidiči. Jeho zkušenostech, schopnostech předvídat, umění jet na spotřebu. Trať povede po běžných silnicích 2. a 3. třídy a samozřejmostí je dodržovaní pravidel silničního provozu. Rally se tedy může zúčastnit každý kdo má řidičský průkaz (nebo splňuje Zákon č. 361/2000 Sb.Zákon o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů – např. cykliské na elektrokolech)

Stačí věrohodně prokázat spotřebu na 45 km dlouhé trati. Hlavním parametrem hodnocení je ekonomie a ekologie provozu. Posádka vozu může být i vícečlenná, nesmí však přesáhnout kapacitu vozidla uvedenou v technickém průkazu. 

Ekorally se jede v běžném provozu, s běžnými dopravními prostředky. Hlavním cílem je při dodržování pravidel silničního provozu a bez loudání dojet bezpečně do cíle. Sám, s přítelkyní, s rodinou. 

Nejeli jste ještě nikdy žádnou rally? Nevadí. Závod je určený jak pro začátečníky, tak i pro ty, kteří si chtějí jen tak zasoutěžit pro zábavu a srovnat svoji spotřebu s ostatními. Vítaní jsou i zkušení závodníci. Vždyť trať vybíral Jiří Svoboda. Dlouholetý účastník rally v ČR, kde slavil mnoho vítězství se svými vozy Toyota Celica Turbo 4WD a Škodou Octavia Kit Car. Stavba trati mu byla svěřena taky z toho důvodu, že poslední roky přesedlal na elektrické vozy a má s jejich provozem i opravami mnoho zkušeností.

Veškeré podrobnosti k závodu najdete na ekorally.cz. Závod můžete absolvovat s jakýmkoli dopravním prostředkem, který má oprávnění účastnit se běžného silničního provozu. Podmínkou je, věrohodně prokázat spotřebu na trati. Moderní automobily tuto hodnotu dokáží většinou zobrazit na displeji. U starších dopravních prostředků mají pořadatelé způsoby jak tuto hodnotu zjistit.

Startovat se bude průběžně od 10 hodin z parkoviště vedle Westernového městečka a cíl bude ve Westernovém městečku Boskovice, kde budou vyhlášeni vítězové a rozdány odměny. Účelem závodu je dosáhnout v běžném provozu na určené trati co nejnižších nákladů na jednu přepravenou osobu.  

Ukaž všem, jak dobrým jsi řidičem a přijď si se svým vozidlem zazávodit a vyzkoušet své dovednosti.

Vezměte celou rodinu, vždyť kdy naposled se vaše děti mohli zúčastnit rally a poměřit svoje síly s ostatními. Bude skvělá zábava, mluvkové a chlubílci zůstanou doma, protože nebudou moci obhájit svoje „nejúspornější“ vozy před konkurencí. Pravděpodobně tak na startu neuvidíme vozy BMW X5 a  bohužel ani některé typy elektromobilů, jejichž provoz není nejekonomičtější. Na druhou stranu je přislíben start účastníka Rally Paříž Dakar s vozem Tatra Phoenix za tým HE3DA.

Máte ve svém okolí někoho, kdo vychvaluje svoje řidičské schopnosti a vy byste rádi věděli, jak na tom doopravdy je? Vyzvěte ho na souboj a porovnejte s ním svoje dovednosti.

EKORALLY se uskuteční v rámci letošního 5. Elektrowesternového srazu, který se každoročně koná třetí zářijový víkend v Boskovicích.  

Vstup na sraz i do Westernového městečka je ZDARMA. Sejdou se zde fanoušci elektromobility a budou si vyměňovat svoje zkušenosti. Který elektromobil je ten nejlepší? Jaký typ fotovoltaické elektrárny ho nejlépe nabije? Které tepelné čerpadlo je to nejúspornější? Mohu provozovat elektrické spotřebiče v domácnosti z elektromobilu? A bude tu i spousta tipů, jak snížit výši faktur za energie.  

Více informací o srazu naleznete ZDE

Za branami Westernového městečka na účastníky bude čekat bohatý program a mnoho informací, jak teoretických, tak praktických, právě ohledně elektromobility a všeho, co s ní souvisí. Víkend bude zakončený nedělní konferencí Elektromobilita na MAXIMUM v Zámeckém skleníku Boskovice.

Jako vždy si přednášející do Boskovic připravili aktuální témata. Fotovoltaika, tepelná čerpadla, ceny energií, sdílené nabíjení, komunitní energetika, doprava… Jen pár oblastí, o které podělí pánové Bačina, Marušinec, Niedermayer a další. Získané informace budou jistě vyčerpávající, protože většina přednášejících jsou aktivní elektromobilisté, kteří mají najeto spoustu ekilometrů. Dalo by se i říci, že konferenci dělají elektromobilisté pro elektromobilisty.    

Pojďte ji s námi, užít skvělé počasí posledních letních dnů. Vynasnažíme se, aby se celý víkend nesl v duchu pohody a dobré zábavy, tak jako minulé srazy. Na fotografie z minulých ročníků se můžete podívat ve fotogalerii.

zdroj: placená inzerce

The post EKORALLY Boskovice 2022: přehlídka skvělých řidičů first appeared on Hybrid.cz.