Elektromobily Lucid přicházejí do Evropy, dojezd až 883 km

Společnost Lucid Group zahájila dodávky vozů Lucid Air v Evropě. První zákazníci pro auta s dojezdem až 883 km jsou v Německu a Nizozemsku.

Elektromobil Lucid Air se v Evropě začíná prodávat v limitované edici Dream Edition. Ta je k dispozici ve dvou odlišných verzích, optimalizovaných tak, aby zdůrazňovaly různé aspekty tohoto výjimečného elektrického luxusního sedanu.

Lucid Motors zahajuje dodávky modelu Lucid Air Dream Edition zákazníkům v Evropě a potvrzuje oficiální dojezd podle WLTP až 883 km. Dream Edition Performance je vybavena dvěma elektromotory s kombinovaným výkonem 828 kW a dojezdem na plně elektrický pohon 799 km v kombinovaném cyklu WLTP. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za 2,5 sekundy.

SOUVISEJÍCÍ: Elon Musk: Rivian i Lucid míří ke krachu

Dream Edition Range ztělesňuje zaměření automobilky Lucid na efektivitu, s nejlepším dojezdem na elektřinu až 883 km v kombinovaném cyklu WLTP. Dream Edition Range je rovněž poháněn dvěma motory o výkonu 696 kW.

Lucid se chlubí elektrickou architekturou 900 V+ pro Air Dream Edition a Air Grand Touring. Při použití DC rychlonabíječky s výkonem 300+ kW může Lucid Air Grand Touring přidat 400 km dojezdu za přibližně 15 minut, což z něj činí ideální vozidlo pro cestování po Evropě.

Společnost Lucid Motors, jejíž evropská centrála sídlí v Amsterdamu, momentálně aktivně rozšiřuje svou fyzickou přítomnost v regionu. Nedávno otevřela svou třetí maloobchodní pobočku a první kombinované servisní, dodací a prodejní centrum v Evropě, které se nachází v nizozemském Hilversumu u Amsterdamu. Následuje tak otevření studia na začátku tohoto roku ve švýcarské Ženevě a německém Mnichově. V budoucnu se plánuje další expanze v Evropě.

Společnost Lucid v současné době přijímá rezervace od evropských zákazníků na všechny výbavové stupně modelu Lucid Air. Zákazníci v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Itálii, Monaku, Nizozemsku, Norsku, Rakousku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a Velké Británii si mohou plně vratnou rezervací od 300 EUR zajistit své místo ve frontě na modely Lucid Air Pure, Touring a Grand Touring, až budou v jejich zemích zahájeny dodávky.

zdroj: tisková zpráva

The post Elektromobily Lucid přicházejí do Evropy, dojezd až 883 km first appeared on Hybrid.cz.