Fenix CL26R PRO je outdoorová lucerna a powerbanka v jednom

Výrobce prémiových LED svítilen Fenixlight přináší na trh novou verzi své originální nabíjecí lucerny, která se vejde tak akorát do dlaně. Od uvedení předchozí verze CL26R už uběhla řada let, nová verze PRO tak přináší téměř dvojnásobnou kapacitu akumulátoru, vyšší světelný výstup, intuitivnější ovládání a také funkci powerbanky.

Co zůstává u nové verze PRO téměř stejné, je osvědčený princip rozděleného osvětlení. Lucerna může vyzařovat světlo kruhově do všech stran (360°), jednosměrně dopředu, jednosměrně dolů (například při zavěšení) nebo nakonec i kombinovaně. Hlavní 360° světlo dokáže nyní zářit maximálním světelným tokem 500 lumenů po dobu 10 hodin, spodní osvětlení zase nabízí 150 lumenů na 15 hodin. Při nejnižším režimu může lucerna naopak svítit až 400 hodin při 5 lumenech. Bílé LED typu SMD (známé například i z LED pásků) pak doplňují ještě červené LED, které mohou buď výstražně blikat, nebo poskytovat stálé červené světlo, které nepřitahuje hmyz.

Zatímco u původní verze lucerny se všechny režimy svícení ovládaly jediným tlačítkem, tentokrát se tvůrci rozhodli pro kombinaci tlačítka na přepínání režimů svícení a otočného kolečka pro regulaci světelného výkonu. Zdroj energie poskytuje Li-ion akumulátor 21700 s kapacitou 5000 mAh. Dobíjí se skrze skrytý USB-C port na boční straně lucerny. Jako výstupní port s funkcí powerbanky naopak slouží standardní zdířka USB-A.

Jelikož lucerna je lucerna stavěna zejména pro outdoorové podmínky, vyznačuje se ochranou proti silnému dešti (standard IP66) a konstrukcí z odolného plastu. Výrobce zaručuje výdrž lucerny při pádu z výšky minimálně 1 metru. Na vrcholu lucerny se nachází silný magnet pro snadné přichycení lucerny ke kovovým povrchům, případně lze lucernu zavěsit za zatahovací poutko s karabinou. Cena činí 2 199 Kč včetně DPH.

Zdroj: kronium.cz