Fenix HM61R Amber V2.0 – výkonná nabíjecí čelovka a šikovná ruční svítilna v jednom

Výrobce špičkových čelovek Fenixlight přichází s novou verzí čelovky Fenix HM61R Amber V2.0. Tato extrémně všestranná svítilna je navržena zejména pro sportovce, outdoorové uživatele i pracovníky v rozličných průmyslových odvětvích. Díky patentovanému úchytu ji lze snadno vymanit z čelních popruhů a využít jako ruční svítilnu, připnout si ji na hruď nebo ji díky magnetické koncovce připevnit na jakýkoli železný povrch.

Oproti předchozí generaci svítilna nabízí zejména vyšší výkon. Hlavní bílé světlo neutrální barvy (LED Luminus SST40) dokáže vyzářit až 1 600 lumenů světelného toku do dálky až 162 metrů. Životnost této prémiové LED je 50 000 hodin. To pak doplňují dvě červené LED Everlight s tokem 10 lumenů a dlouhou výdrží svícení. Červené světlo může v režimu blikání sloužit jako výstražné či nouzové světlo, případně může v otevřeném prostoru sloužit jako zdroj světla nepřitahující dotěrný hmyz.

Jako zdroje energie byl již tradičně použit nabíjecí akumulátor typu 18650 s kapacitou 3400 mAh, v tomto případě ovšem v unikátním provedení se zabudovaným nabíjecím USB-C portem. Uživatel tak má možnost zvolit mezi dvěma způsoby nabíjení. Jednak může akumulátor vytáhnout ze svítilny a dobít jej skrze již zmíněný USB-C port nebo může nechat akumulátor ve svítilně a nabít jej pomocí magnetického konektoru.

Samozřejmostí čelovky je vysoká odolnost díky použití vysoce pevné slitiny leteckého hliníku. Výrobce zaručuje přežití svítilny při pádu z výšky 2 metrů. Ochrana standardu IP68 zaručuje stoprocentní ochranu proti prachu i vodě,(do hloubky dvou metrů pod hladinou po dobu 30 minut). Doporučená koncová cena je 2399 Kč včetně DPH.

Zdroj: kronium.cz