45 článků ze ČTVRTKA 2.2.2012

Parkovacie senzory vám nájdu miesto

Parkovací senzor môže spojiť bezdrôtové senzory a mobilné aplikácie s cieľom nájsť voľné miesta na parkovisku, ale tiež upozorniť strážnu službu na neporiadnych vodičov.

Seminář o přírodním stavitelství – Praha

Už tento víkend, od pátku do neděle, bude v Praze probíhat seminář o přírodním stavitelství. Povede jej Petr Skořepa, zkušený stavitel přírodních domů. Na kurzu se naučíte jak postavit zdravé, levné bydlení pro sebe i rodinu. Dozvíte se o výhodách a nevýhodách různých stavebních a izolačních materiálů a tvarů staveb. Petr Skořepa vychází z vlastních [...]

Ptáci a mráz

Praha, 2. února 2012. Venkovní teploty padají hluboko pod nulu a očekává se prolomení teplotních rekordů. Pro ptáky nastává mimořádně těžké období. Mnozí lidé si jistě kladou otázku, jak může malé ptačí tělíčko vydržet tak nízké teploty? Naštěstí se ptáci umí zimě bránit různými způsoby, z nichž nejdůležitější je najíst se a načepýřit!

Vzácný racek šedý na Vltavě

Praha, 31. ledna 2012. Velmi vzácný host ze severu, racek šedý, se v posledních dnech zdržuje na Vltavě v Praze. Způsobil poprask mezi pozorovateli ptáků, kteří se do Prahy sjíždějí doslova z celé republiky. Tento pták se totiž u nás objevil naposledy v roce 2002 a letošní pozorování je teprve desáté za posledních 150 let.