7 článků z NEDĚLE 23.3.2014

Životy zachraňující injekce Xstat

Podle statistik je nejčastější příčinou smrti v boji vykrvácení, při dopravních nehodách je to druhá nejčastější příčina. Firma RevMedx přišla s aplikátorem, který tyto statistiky změní.

Rozpad planetky v přímém přenosu

(2014-03-23 13:10:49) O tom, že Hubbleův vesmírný dalekohled (HST) přináší stále nové a nové poznatky o našem vesmíru není třeba pochybovat. Nejinak tomu je nyní. Podařilo se pomocí něj nasnímat rozpad tělesa v hlavním pásu planetek mezi Marsem a Jupiterem.

Roll-out první izraelské stíhačky M-346 Master

Na továrním letišti firmy Alenia Aermacchi v Itálii proběhl před pýr dny slavnostní roll-out prvního cvičného letadla M-346 Master určené pro Izraelské vzdušné a kosmické síly (Israeli Air & Space Force). První dva letouny si Izraelci převezmou již na konci letošního léta.

Kosmotýdeník 79. díl (17.3. – 23.3.2014)

Pokud už k Vašemu nedělnímu poledni patří kromě dobrého oběda s rodinou a politických debat v televizi i náš Kosmotýdeník, jistě Vás potěší, že vychází jeho další díl. Stejně jako v minulých týdnech se můžete těšit na tři zajímavá témata, která přinesla kosmonautika v sedmi uplynulých dnech. Zaměříme se jednak na start evropské rakety Ariane 5 s dvojicí...