feed info

42 článků z ArmádníNoviny.cz

Řešení proti dronům: Radar ReGUARD jako součást systému C-UAS

Letadla bez lidské osádky (UAV, Unmanned Aerial Vehicles), často označovaná i jako drony, představují intenzivně se rozvíjející sektor techniky, jenž se původně zrodil ve vojenské sféře, avšak našel si uplatnění také v té civilní. Potenciál dronů je nepochybně obrovský, jenže ruku v ruce s jejich užitečností kráčí také nebezpečnost, a sice užívání dronů k...


Úterý 29. září 2020


Pohled z Ruska: Ázerbájdžán pomalu ukusuje území Arménie

Ruslan Puchov, ředitel moskevského Centra pro analýzu strategií a technologií CAST (Centre for Analysis of Strategies and Technologies), v rozhovoru pro ruský portál MK.ru zhodnotil současný probíhající konflikt mezi Arménii a Ázerbájdžánem. Podle Puchova boje nepotrvají dlouho, ale v budoucnu hrozí celá série podobně rozsáhlých ozbrojených střetů.

Na Kavkazu opět bojují Arméni s Ázerbájdžánci

V tradičně neklidné oblasti Kavkazu se opět tvrdě bojuje. Podle světových agentur boje v oblasti Náhorního Karabachu mezi arménskými a ázerbájdžánskými vojsky pokračovaly o víkendu. Jak vyplývá z informací z Baku, arménské ozbrojené síly ostřelovaly například ázerbájdžánské město Terter. Obě strany konfliktu, které se vzájemně obviňují z jeho vyvolání,...


Pondělí 28. září 2020


Ministerstvo obrany: Nasazení A330 MRTT do 48 hodin

10. srpna 2020 přistálo na letišti v Eindhovenu druhé letadlo Airbus A330 MRTT programu NATO ‒ Multinational Multi-Role Tanker and Transport Fleet (MMF) s trupovou imatrikulací T-054. Jedná se o sdílenou flotilu víceúčelových transportních a transportních letadel. Do iniciativy jsou zapojeny Belgie, Česká republika, Lucembursko, Německo, Nizozemí a Norsko.


Pátek 25. září 2020



Čtvrtek 24. září 2020


Palebná síla ruských tanků

V článku Současný stav tankového vojska Ruské federace jsme vypsali všechny aktivní tankové prapory ruské armády a zavedené typy tanků. Jurij Apuchtin na ruském portále TopWar se v návaznosti pokusil shrnout úroveň palebné síly tanků ruské armády.