Laserová svítilna Maxtoch Owleyes W PRO v2.0 dosvítí až 4 km daleko

Čínský výrobce kvalitních svítilen Maxtoch přichází na trh s neotřelým konceptem dalekosáhlé svítilny, která vyniká dvěma oddělenými reflektory. Dva paprsky se spojují v dálce 50 metrů, aby se docílilo dvojnásobného jasu a iluminace. Ve výsledku tak může svítilna při světelném toku 1 200 lumenů dosvítit přes 4 000 metrů daleko.

Narozdíl od běžných svítilen Owleyes nepoužívá běžné světelné diody (LED), nýbrž technologii LEP. V principu se jedná laser, který se odrazí od luminoforu a vrhne užší světelný kužel s velice dlouhým dosahem. Výhodou tohoto typu osvětlení je kromě vysoké efektivity také konstantní světelný výstup, který neklesá s časem. Dvě LEPky pak doplňují ještě dvě asférické čočky s ochranou proti poškrábání, které usměrňují paprsek.

Zdroj energie poskytují tři Li-ion akumulátory typu 21700 s kapacitou 5 000 mAh, které se dobíjí pomocí skrytého USB-C portu v zadní části svítilny. Maximálním světelným tokem 1 200 lumenů může svítilna zářit po dobu 2,5 hodin, v nižších režimech svícení pak „soví oči“ poskytují 600 lumenů (4,3 hodin) a 200 lumenů (8,75 hodin). Tři základní režimy svícení pak ještě doplňuje stroboskop, který se aktivuje trojím stisknutím tlačítka.

Svítilna Maxtoch Owleyes W PRO v2.0 je navržena do tvrdých outdoorových podmínek, výrobce zaručuje její odolnost při pádu z výšky 1,5 metrů i vodotěsnost při ponoření do hloubky 2 metrů dle standardu IPX-8. Zajímavostí svítilny je i to, že její držadlo slouží zároveň jako picatinny lišta pro případnou montáž na zbraň. Cena unikátní svítilny je 17 999 Kč včetně DPH.

Zdroje: svitilny.eu, maxtoch.com