Špatné zprávy pro Muska: levná Tesla ve vývoji není a Gigatovárna Berlín má další zpoždění

Ačkoliv výsledky společnosti Tesla za rok 2021 příjemně překvapily, není vše tak růžové, jak by se mohlo zdát. Gigatovárna Berlín nabrala další zpoždění a levný elektromobil je v nedohlednu.

Výroba elektromobilů Tesla Model Y v Gigatovárně Berlín Grünheide se zase o pár týdnů až měsíců posouvá. První auta prý z výrobní linky oficiálně nesjedou dříve, než v polovině března, jestli ne později. Údajně je opět problém na straně úřadu, které kontrolují bezpečnostní opatření továrny.

SOUVISEJÍCÍ: Tesla: Cybertruck až v roce 2023, evropský Model Y se staršími články

Další zdroje ale říkají, že problém je i na straně Tesly, která neustále mění specifikace nebezpečných látek v továrně a upravuje plány pro případ nehody. Ještě začátkem roku se přitom čekalo, že první zákazníci obdrží v Evropě vyráběné elektromobily Model Y právě už v polovině března.

Druhá špatná zpráva je ta, že Elon Musk potvrdil, že Tesla momentálně nepracuje na malém elektromobilu s cenou kolem $25 000 (přezdívaný „Tesla Model 2“). Ještě na Battery Day 2020 ale tvrdil pravý opak, a že takové ceny bude dosaženo primárně díky levnější baterii typu 4680. Spekulovalo se dokonce, že auto už vzniká v novém vývojovém centru v Číně. Mimochodem, ještě v roce 2016 jsme psali, že Tesla Model 3 bude v Kalifornii stát $25 000

zdroj: Electrive, Electrek

The post Špatné zprávy pro Muska: levná Tesla ve vývoji není a Gigatovárna Berlín má další zpoždění first appeared on Hybrid.cz.