Taktická svítilna AceBeam P17 Defender oslepí stroboskopem i roztříští sklo

AceBeam přichází na trh s novou taktickou svítilnou P17 Defender. Kromě oslepujícího světelného toku až 4900 lumenů s maximálním dosvitem 445 metrů nabízí duální taktický vypínač umožňující rychlé zapnutí stroboskopu, speciální keramické kuličky v hlavě svítilny zase mohou rozbít sklo. Určena je zejména pro ozbrojené složky, lov, outdoorové aktivity i na sebeobranu.

V reflektoru je usazena jedna LED CREE XHP70.3 HI s teplotou chromatičností 6500 K (bílé denní světlo) a životností 50 000 hodin. Světelný paprsek pak dotváří tvrzená skleněná čočka s antireflexivním povrchem. Duální ovládání umožňuje přepínat mezi taktickými módy a různými stupni výkonu.

Zdrojem energie je dobíjecí akumulátor typu 21700 s kapacitou 5100 mAh. Dobíjí se skrze USB-C port, který je zabudován přímo do těla baterie. Při vysokém výkonu zvládne svítilna svítit 2 hodiny, v úsporném režimu s 90 lm pak zhruba 32 hodin. Zvláštními režimy je zmiňovaný oslepující stroboskop a poblikávání SOS viditelné na velkou vzdálenost, obojí vydrží při vysokém světelném toku 2000 lumenů svítit 2,5 hodiny.

Charakteristikou taktické svítilny je samozřejmě i vysoká odolnost. Tělo je vyrobeno z leteckého tvrzeného hliníku, odolá pádu z výšky minimálně 1,5 metrů. Vodotěsnost podle standardu IP68 zaručuje funkčnost svítilny při jejím ponoření do hloubky 2 metrů po dobu 30 minut. K dostání je za 3 399 Kč s DPH.

Zdroje: svitilny.eu, acebeam.com