Tesla brzy ukáže humanoidního robota jménem Optimus

Už 30. září má Tesla ukázat humanoidního robota pojmenovaného Optimus. Teď předvedla jeden nový obrázek.

Na výročním setkání akcionářů aktuálně Elon Musk odhalil další obrázek připravovaného humanoidního robota Tesla Optimus (původně známého jako Tesla Bot). Dvě ruce svírající tvar srdce nápadně upomínají k filmům jako Terminátor.

Za deset dnů se původně měl uskutečnit “Tesla AI Day #2”, kde chtěli Tesla a Musk zveřejnit řadu zajímavých updatů týkajících se umělé inteligence. Aktuálně byla ale akce odložena právě na 30. září právě kvůli tomu, že by mohl být k dispozici funkční prototyp Tesla Optimus. Zjevně jde o projekt, na kterém se intenzivně pracuje.

SOUVISEJÍCÍ: Elon Musk chce mít prototyp Tesla robota hotový už v září

Podle Muska by Tesla chtěla robota začít vyrábět v roce 2023. Cílem je získat levnou a spolehlivou pracovní sílu. „Hádám, že Optimus bude dlouhodobě cennější než auto. To postaví na hlavu celou představu o ekonomice,“ řekl k tomu Musk, dobře známý svým přeháněním, ale i tím, že během posledních dvaceti let řadu svých slibů splnil a skutečně převrátil na hlavu automobilový i vesmírný průmysl. Muskovi roboti Tesla Optimus budou zprvu naprogramováni k provádění jednoduchých a opakujících se úkolů.

zdroj: Tesla

The post Tesla brzy ukáže humanoidního robota jménem Optimus first appeared on Hybrid.cz.