Tesla umí instalovat nabíječky Supercharger zcela unikátním způsobem

Efektivita. To je heslo, které prostupuje společnostmi jako Tesla, SpaceX a vlastně veškerým děním kolem postavy jménem Elon Musk.

Tesla ve své továrně v Buffalo v New Yorku vyrábí Prefabrikované Superchargerové Uložení (PSU, Prefabricated Supercharger Units). Jde o kompletně sestavené nabíjecí místo Tesla Supercharger, kdy jsou na betonové desce již namontovány čtyři nabíjecí stojany a navíc i trafo pro připojení k rozvodné síti. Betonové uložení tak stačí umístit do připraveného výkopu a připojit.

Giga New York is the new home of Prefabricated Supercharger Units (PSUs) pic.twitter.com/Yi41Tv1iVn

— Tesla (@Tesla) March 15, 2023

Doba přípravy nové nabíjecí stanice Tesla Supercharger se tak zkracuje z týdnů na pouhé dny. A Tesla tím získává proti své konkurenci další klíčovou výhodu. Snad jediné, co je horší, je logistika – dopravit a umístit tak velký kus na místo není jednoduché. K převozu nicméně skvěle poslouží třeba elektrické tahače Tesla Semi.

Nabíjecí stanice Tesla Supercharger, včetně jednotek PSU, vyrábí v továrně v Buffalu asi 2000 zaměstnanců. Více než polovina z celkem 40 000+ nabíječek Supercharger, které dnes ve světě fungují, vyrobili právě oni. foto: Tesla

zdroj: Tesla

The post Tesla umí instalovat nabíječky Supercharger zcela unikátním způsobem first appeared on Hybrid.cz.