Toyota ukázala elektrický pick-up truck, ale má to háček

Toyota začíná pomalu reagovat na elektromobilní realitu dneška. Představila svůj elektrický pick-up truck. zatím jen v Thajsku.

Rivian už elektrické pick-up trucky vyrábí, Tesla v nejbližší době rozjede výrobu Tesla Cybertruck, Ford má F-150 Lightning a na trh jdou i další. Toyota si začíná uvědomovat, že elektromobily přeci jen asi budou mít v oblasti osobních aut své místo, a tak dohání co může.

SOUVISEJÍCÍ: Toyota stále věří, zahajuje vývoj vodíkového Hiluxu

U příležitosti 60. výročí operací na thajském trhu tam představila prototyp Hilux Revo BEV, plně elektrický pick-up truck. Jde o auto navržené přímo pro thajské zákazníky, takže umně kombinuje prostor pro cestující i náklad. Toyota patří v Thajsku mezi hlavní prodejce pick-upů. Zároveň tam má japonská automobilka několik továren a po Japonsku, Číně a USA tam vyrábí nejvíce aut.

Toyota zatím neřekla, zda by se bateriový elektrický Hilux mohl podívat i za hranice Thajska. Rozhodně by ale dávalo smysl auto minimálně prodávat, ne-li i vyrábět v USA, kde jsou pick-up trucky nejprodávanější kategorií osobních aut.

zdroj: Electrek.co

The post Toyota ukázala elektrický pick-up truck, ale má to háček first appeared on Hybrid.cz.