Toyota v Tokiju odstartovala stavbu unikátní udržitelné arény

Toyota slavnostně zahájila stavbu nové multifunkční A-Areny v tokijské čtvrti Koto na ostrově Odaiba. Hala pro 10 000 diváků má být dokončena v červnu 2025 a provoz bude zahájen na podzim téhož roku.

Projekt je zamýšlen jako místo, kde se ve spolupráci s partnery integrují pestré aktivity v oblasti sportu, mobility a udržitelnosti.

Po jejím otevření bude arénu provozovat basketbalový klub Toyota Alvark Tokyo. Vedle zápasů týmu bude hala sloužit pro různé sportovní a jiné akce, například utkání ve volejbalu nebo stolním tenisu, ale najdou zde místo i městské sporty, parasporty, e-sporty a další.

Projekt si také klade za cíl vytvořit novou generaci sportovních zážitků zavedením různých nových způsobů a nejmodernějších technologií pro jejich sledování. Toyota do projektu přinese své technologie mobility pro větší pohodlí a zábavu diváků.

Vedle snížení dopadu na životní prostředí a vytvoření dvou parků pro místní komunitu je aréna v současné době první v Japonsku, která prochází kontrolou pro certifikaci LEED, což je systém hodnocení vlivu budov a měst na životní prostředí provozovaný U.S. Green Building Council.  

Aomi v japonštině znamená „modré moře“ a je tak symbolem pro udržitelný životní styl zahrnující recyklaci a opětovné použití.

zdroj: tisková zpráva

The post Toyota v Tokiju odstartovala stavbu unikátní udržitelné arény first appeared on Hybrid.cz.