V Dánsku otevřeli největší nabíjecí stanici pro elektrobusy

V dánském městě Aalborg byla otevřena největší vozovna a nabíječka pro elektrobusy v severských zemích.

Aalborg, tradičně známý svým průmyslem, se proměnil ve vysoce inovativní město zaměřené na sociální, ekonomickou a environmentální udržitelnost. Město vynakládá značné úsilí na snížení emisí CO2 a zajištění zdravějšího životního prostředí pro své obyvatele. Součástí této snahy je i přechod na elektrický provoz všech autobusů, čímž se město stalo prvním velkým dánským městem, které tak učinilo.

Společnost GodEnergi A/S nainstalovala ve vozovně 124 nabíječek Kempower, které jsou napojeny na 18 napájecích jednotek Kempower. Kromě toho bylo v místní oblasti instalováno šest transformátorů a v zařízení bylo položeno více než 20 km kabelů, které jsou schopny dodávat energii odpovídající současnému zapnutí více než 40 000 LCD televizorů.

Společnost Kempower rovněž dodala software pro monitorování elektrobusů a nabíjecí infrastruktury. To se děje prostřednictvím cloudového systému pro správu nabíjení ChargEye. V minulosti už jednu podobnou vozovnu v Dánsku instalovala. A nedávno vybavila 15 nabíječkami také soukromou nabíjecí stanici pro elektrické náklaďáky ve švédském Gothenburgu.

zdroj: tisková zpráva

The post V Dánsku otevřeli největší nabíjecí stanici pro elektrobusy first appeared on Hybrid.cz.