Wyoming chce od roku 2035 zakázat prodej elektrických aut

Úplně proti proudu se vydal americký stát Wyoming. Tamní senátor Jim Anderson představil zákon, kterým chce od roku 2035 zakázat prodej elektrických aut.

Senátor Jim Anderson si bezesporu chce hlavně připsat mediální body. Jak řekl novinám Cowboy State Daily, cílem zákona je „působit proti zákazům prodeje nových aut se spalovacími motory ve státech jako Kalifornie a New York“. Podle informací magazínu InsideEVs má návrh silnou podporu členů Sněmovny reprezentantů a Senátu státu Wyoming.

Wyoming je americký stát s nejmenším počtem obyvatel, je jich jen přes půl milionu. Zároveň je ale státem, kde ropný a plynárenský průmysl zaměstnává tisíce lidí. A ti se zřejmě obávají, že je elektromobily připraví o jejich práci a budoucnost. Návrh zákona samozřejmě bojuje starými osvědčenými zbraněmi. Píše se v něm mimo jiné:

„…kritické minerály používané v elektrických bateriích nejsou snadno recyklovatelné nebo skládkovatelné, což znamená, že skládky komunálního odpadu ve Wyomingu i jinde budou muset vyvinout postupy pro bezpečnou a odpovědnou likvidaci těchto minerálů.“

Což samozřejmě není pravda a skoro každý to už dnes ví. Jen do Wyomingu ještě aktuální informace zřejmě nedorazily. A přitom je tam tak pěkně!

zdroj: InsideEVs

The post Wyoming chce od roku 2035 zakázat prodej elektrických aut first appeared on Hybrid.cz.