Zbraňová svítilna Fenix GL06 pasuje i na služební zbraně českých ozbrojených složek

Vývojáři společnosti Fenixlight navrhli novou taktickou svítilnu Fenix GL06 určenou primárně pro pistole. Lze ji připevnit na zbraňové lišty standardů GLOCK a 1913. Pasuje tedy mimo jiné i na pistole České zbrojovky série P-10 C, P-10 SC, P-10 F, P-07, P-09, Shadow 2, Shadow 2 compact a další. Je tak například kompatibilní i se služebními zbraněmi Policie ČR a Armády ČR, případně i s airsoftovými replikami.

Zdrojem světla je jedna prémiová LED CREE XPL HI se světelným tokem 600 lumenů s dosvitem 140 metrů. Svítilna se tak hodí zejména pro využití ve vnitřních prostorech a na bližší vzdálenosti. Ovládání zajišťují dvě tlačítka po stranách svítilny, díky čemuž ji mohou pohodlně používat i leváci. Po stisknutí obou tlačítek najednou se Fenix GL06 přepne do režimu stroboskopu.

Zdrojem energie je nabíjecí akumulátor Fenix ARB-L16-700UP s kapacitou 700 mAh. Ten se dobíjí přes micro-USB konektor umístěný na akumulátoru samotném. V případě potřeby jej lze vyměnit za jednorázovou baterii typu CR123A.

Díky tělu z leteckého tvrzeného hliníků je svítilna odolná, a to při zachování poměrně nízké hmotnosti 69 gramů včetně akumulátoru. Výrobce zaručuje odolnost proti pádu z 1 metru a voděodolnost při ponoření dle stupně krytí IPX7. Doporučená cena je 2 299 Kč včetně DPH.

Zdroje: kronium.cz, fenixlight.com