Bridgelux ve spolupráci se Signify vyrábí plně stmívatelné RGBW LED čipy

Kalifornská společnost Bridgelux, prezentující se pod mottem přemosťujeme světlo a život™, se zabývá vývojem LED technologií zejména v oblasti příjemných světel do interiéru. V minulosti už přišla s různými celospektrálními „wellbeing světly”, nyní představila nový LED čip složený ze čtyř barevných složek.

Konkrétně se jedná o stmívatelný RGBW 3838 LED čip, který slibuje vytvořit takřka jakoukoli barvu světla. Podle vyjádření společnosti navíc toto specifické technické řešení umožňuje velmi věrně napodobit přirozenou barvu slunečního světla v průběhu dne, s proměnlivostí barevné teploty od 1800 K (východ/západ slunce) po 6500 K (poledne).

Čip je k dostání ve dvou variantách. Menší 10 mm čip nabízí světelný tok 1000-1500 lumenů s příkonem v rozmezí 10-15 W, zatímco větší 13 mm varianta poskytne 2000-3000 lumenů při příkonu 20-25 W.

Bridgelux při výrobě spolupracuje se společností Signify (majitel značky Phillips). Čipy mají vestavěny její modul WiZ, který lze ovládat aplikací WiZ App, popř. běžnými IR drivery s dálkovým ovladačem. Modul nabízí velmi rozmanité nastavení světel, ať už je to výběr konkrétní barvy, načasování zapnutí/vypnutí, nebo třeba nastavení automatického stmívání v průběhu dne podle přirozeného cirkadiánního rytmu.

Zdroj: ledinside.com, bridgelux.com