Svítilna AceBeam W35 zkombinovala bílý laser s digitálně ovládaným zoomem

Vývojáři z AceBeamu přišli s další výkonnou svítilnou, která namísto výkonných LED používá slibnou rozvíjející se technologii LEP, které se často přezdívá „bílý laser“. Výrobce AceBeam byl ostatně už se svým dřívějším modelem W30 mezi prvními, kdo si novou technologii osvojoval právě v oblasti svítilen. Takovýchto svítilen v poslední době přibývá stále více, nicméně co je na této svítilně výjimečné je speciální optika LC DEL (Liquid Crystal Diffractive Electro-optic Lens), která umožňuje rozostřovat světelný kužel čistě elektronicky. Škoda jen, že k této zajímavé technologii zatím neposkytla bližší informace.

Co do světelného toku nabízí svítilna nejvyšší výkon 800 lumenů, což se sice v porovnání s běžnými LED svítilnami může zdát málo, v rámci technologie LEP je to však standard. Svítilna totiž dokáže vrhnout silně koncentrovaný světelný kužel do úctyhodné vzdálenosti až 2,6 kilometrů. Není to tak úplně svítilna pro běžné posvícení do domácnosti, spíše se hodí pro ostrahu objektů, outdoorové aktivity jako je lov, nebo jako taktická svítilna – obzvláště pro tento účel je v čele svítilny umístěn úderný ráfek z nerezové oceli pro sebeobranu či nouzové rozbití skla, rovněž rukojeť je designována pro bezpečný úchop.

Ovládání je řešeno pomocí tří tlačítek. Zadní taktický spínač slouží jednoduše pro zapnutí/vypnutí svítilny.  V záhlaví svítilny se pak nachází dvojice menších tlačítek pro regulaci světelného výkonu (pět výkonů od 80 lm po 800 lm) a pro zooming světelného kužele (8 úrovní). Hlavní tlačítko má paměť naposledy zapnutého módu.

Zdrojem energie je Li-ion akumulátor typu 21700 s kapacitou 5000 mAh, který se dobíjí skrze USB-C port v těle svítilny. Jako materiál byl použit letecky tvrzený hliník, který zajišťuje odolnost svítilny při pádu z výšky do 1,5 metrů. Svítilna je zároveň voděodolná do hloubky 2 metrů dle standardu IP68. Cena včetně DPH je 8 790 Kč.

Zdroj: svitilny.eu, acebeam.com