Cree uvádí na trh LED modul s 8000 lumeny

Společnost Cree navyšuje výkon u produktové řadu LED modulů LMH2, které jsou určené pro široké portfolio světelných aplikací. Dle vyjádření výrobce mají spotřebu pouhých 63% energie a třikrát delší životností oproti metalhalogenidovým výbojkám, které mají nahradit.

Inovovaná produktová řada LMH2 poskytuje světelný výkon ve škále od 850 lumenů po neuvěřitelných 8000 lumenů s teplotou barev od 2700K do 4000K z jednoho světelného zdroje se světelnou plochou o velikosti 61 mm.

Dle vyjádřeni produktového manažera Wesleyho Johnsona, LMH2 poskytuje vysoký světelný výkon u náročných světelných aplikací a to při zachování rovnoměrnosti a kvality barev přes celý světelný kužel. Díky tomu nový produkt může velmi dobře nahradit metalhalogenidová svítidla při osvětlování rozsáhlých prostorů jako jsou konferenční sály, letištní terminály či velká nákupní centra.

Dle dodatku Chrise Roemleie manažera společnosti Spectrum Lighting, nový modul se světelným tokem až 8000 lumenů umožňuje osvětlení na velké škále různě vysokých stropů s minimálními náklady na přizpůsobení osvětlení daným podmínkám.

Zdroj: led-professional.com