30 článků z PONDĚLÍ 7.4.2014

Jak vypadají prázdniny v úlu? Dozvíte se to v knize fotografky Veroniky Souralové

Víte, kolikrát musí včela vyletět z úlu, abyste si každé ráno mohli na chléb namazat med? „Jde o neuvěřitelné úsilí,“ zdůrazňuje v rozhovoru s Vladimírem Krocem fotografka Veronika Souralová. Ví, o čem mluví. Objektivem fotoaparátu totiž nahlédla do vnitřku včelího úlu, a tak vznikla knížka s příběhem a makrofotografiemi ze života včel nazvaná...

Robotický klokan skáče jako živý

Německá firma Festo vytvořila skákajícího robota s názvem BionicKangaroo, který se dokonale podobá malému klokanovi, kterému Australané říkají wallaby. Pohyby tohoto robota nelze z dynamického hlediska příliš odlišit od klokana skutečného.

Virtual Battlespace 3: Česká simulace války

Česká firma Bohemia Interactive, resp. její divize Bohemia Interactive Simulations, v těchto týdnech vydala nejnovější verzi svého profesionálního válečného simulátoru Virtual Battlespace 3 (VBS 3). Jedním z prvních uživatelů je americká armáda US Army, konkrétně americké Velitelství pro výcvik a tvorbu doktrín TRADOC (U.S. Army Training and Doctrine Command).

Posilujte jako elitní vojáci

Od vojáka se očekává špičková fyzická kondice. Zapomeňte na kila svalů, který odebírají drahocenný kyslík z Vašich plic. Voják musí být nejen dostatečně silný, ale musí mít především výbušnou sílu a výdrž. Dnes si představíme několik principů a cvičení, jak získat fyzickou kondici perfektního vojáka.