25 článků z PÁTKU 18.4.2014

Kepler-186 f: obyvatelná planeta nebo z nouze ctnost?

Celý svět žasne nad objevem obyvatelné planety. Je ale důvod k radosti? Nestává se příliš často, aby se exoplanety dostaly na přední místa zpravodajských webů. Exoplanetě 186 f se té cti dostalo ale její lesk není tak výrazný, jak by se dalo na první pohled čekat. Objev planety se „provalil“ už před měsícem a navíc s obyvatelností […]

RECETOX-NETWORKING

Z evropských strukturálních fondů je v centru RECETOX na Masarykově Univerzitě v Brně realizován projekt "RECETOX-NETWORKING" s podporou 26 milionů korun (OPVK - CZ.1.07/2.3.00/20.0053).

Plovoucí jaderné elektrárny

Dalo by se čekat, že po Fukušimské jaderné havárii, kterou způsobila vlna tsunami, nebude o jaderné elektrárny instalované na moři žádný zájem. Pravý opak je však pravdou a nové projekty tohoto typu se chystají nejen v Rusku, ale i v dalších zemích světa.

Co s dingem?

Má Austrálie chránit divokého psa dingo? Nebo by měl být vyhuben jako přivandrovalec a škodná?

Nová okna a vliv na životní prostředí

Jestliže se zajímáte o nákup kvalitních oken, zřejmě nepohrdnete krátkým porovnáním jednotlivých materiálů. Zaměříme se přitom na hliníková, plastová a dřevěná okna, a to zejména s přihlédnutím k vlivu na životní prostředí. Jednotlivé materiály z hlediska vlivu na životní prostředí Co se týče ekologické zátěže, hliníková a plastová okna na tom...

Robonaut dostane nohy

Robonautovy ruce jsou podobné lidským. U nohou tomu bude zcela jinak. Při pohybu po Mezinárodní kosmické stanici díky nim získá jednu výhodu oproti svým kolegům kosmonautům.