18 článků z PONDĚLÍ 11.8.2014

Kvantová „kočka Šklíba” prokázána experimentem

Svět mikroskopických kvantových jevů a procesů je domovem různých paradoxů, které neodpovídají naší intuitivní zkušenosti. Po kvantovém paradoxu tzv. Schrödingerovy kočky vědci přišli s objevem dalšího kvantového paradoxu, který dostal název po kočce Šklíbě, postavě ze známé knihy „Alenka v říši divů” od Lewise Carrolla.

Semináře Analog Devices 2014

Datum: Úterý, 23. Září 2014 - Čtvrtek, 25. Září 2014 Další z řady technických seminářů Analog Devices se uskuteční 23. 9. v Praze, 24. 9. v Brně a 25. 9. v Piešťanech. Na první dvě události se registrujte zde, na zbývající pak tady. Na HW serveru čtěte též prázdninový seriál Analog Devices: svět není jenom...

Pověste vrtačky na hřebík

Přesněji řečeno, pověste na hřebík zubařské vrtačky. Přichází reminelarizace zubů, z mého pohledu nejskvělejší objev od vynálezu krájeného chleba, kandidát na Nobelovu cenu.

Pozvánka: Technical Computing Camp 2014

Jste uživatelem nástrojů MATLAB nebo COMSOL Multiphysics? Máte zájem se blíže seznámit s nástroji MATLAB a COMSOL Multiphysics? Pokud alespoň na jednu z otázek odpovíte ANO, přidejte se k nám a zúčastněte se Technical Computing Camp 2014, prvního ročníku neformálního letního setkáni příznivců, nadšenců a profesionálů počítačových simulací. 4.-6. 9. 2014 // FEI...

ANDĚLSKÁ KŘÍDLA 2014

Vojáci ze 43. výsadkového praporu z Chrudimi připravují ve středu v Praze charitativní akci ANDĚLSKÁ KŘÍDLA 2014. Cílem je podpořit Veřejnou sbírku pro rodiny padlých pěti českých výsadkářů.