34 článků z PONDĚLÍ 24.11.2014

Nové LED od společnosti Samsung

Společnost Samsung Electronics rozšířila svou nabídku vysoce výkonných LED o dva nové zástupce, nesoucí označení LH351B a LH351Z. Novinka LH315B o velikosti 3,5mm x 3,5 mm přináší barevnou stabilitu a vysokou účinnost 155lm/W (při teplotě barev 5000K, provozní teplotě 85°C a indexu podání barev více jak 80). Přednostní této LED je jednotná světelná distribuce do...

Veliký virus řas překvapivě objeven v lidech

Vědci při lovu sekvencí ve výtěrech z krku našli u 43,5 procenta studovaných lidí chlorovirus ATCV-1, doteď považovaný za virus se zálibou v zelených řasách. Zároveň vyšlo najevo, že pokusným myším a nejspíš i lidem ovlivňuje v mozku hipokampus a zhoršuje paměť i prostorovou orientaci.

Tryskový batoh Martin Jetpack

Firma Martin Aircraft Company z Nového Zélandu uveřejnila nové informace o průběhu vývoje tryskového batohu Martin Jetpack. Firma před nedávnem uzavřela strategické partnerství s americkou Avwatch. Obě společnosti tryskový batoh nabídnou americkému ministerstvu obrany a vnitřní bezpečnosti, a také státním a federálním institucím ve Spojených státech.

Deník astronautky, dodatek k druhému dílu

„Po našich zkouškách v minulém týdnu a radostných oslavách středeční noci, jsme se ve čtvrtek s Terrym a Antonem připojili k hlavní posádce při formálních a tradičních událostech. Všechno to začalo ráno mítinkem komise zodpovědné za hodnocení našeho výcviku. Všechny výsledky našich zkoušek byly prezentovány zástupcům Roskosmosu a několika dalších ruských...

Modernizce nadzvukových bombardérů Tu-160 „Blackjack“

Před několika dny se poprvé dostal do vzduchu první z modernizovaných ruských strategických bombardérů Tu-160 (v kódu NATO Blackjack). V posledních dvou letech letoun postupně získal novou avioniku, včetně radaru a dalších elektronických systémů. V následujících letech se také počítá s modernizací pohonné jednotky.