feed info

28 článků z ArmádníNoviny.cz

Ruská menšina je dávno pevnou součástí naší země

S výbuchy ve Vrběticích na Zlínsku, v nichž figurují jako hlavní postavy ruští občané, příslušníci GRU, se znovu dostaly na pořad dne také debaty o ruské národnostní menšině, která žije desítky let na území naší republiky. V televizních zprávách se objevila interview s několika ruskými usedlíky, z nichž někteří se netajili se svými obavami o budoucnosti.


Čtvrtek 29. dubna 2021


Námořní pěchota testuje robotické raketomety NMESIS

Americká námořní pěchota (USMC) v listopadu minulého roku provedla úspěšný první test pobřežního raketového systému NMESIS (Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System). NMESIS kombinuje protilodní střely NSM (Naval Strike Missile) a robotické vozidlo na platformě JLTV (Joint Light Tactical Vehicle).

Testování samohybné houfnice DANA M2 na Ukrajině

V ukrajinském výcvikovém prostoru Rovno probíhají vojskové zkoušky české samohybné houfnice DANA M2 ráže 152 mm (fotogalerie). V případě kladného výsledku ukrajinská armáda zavede do výzbroje 26 houfnic DANA M2 za 40,3 milionu dolarů (860,5 milionu Kč; 33,6 milionu euro).


Středa 28. dubna 2021


IM-SHORAD: První americké protiletadlové Strykery v Evropě

Americká armáda (US Army) v Německu rozmístila první komplety protivzdušné obrany (PVO) velmi krátkého dosahu IM-SHORAD (Interim Maneuver Short-Range Air Defense) na kolovém podvozku Stryker A1. Úkolem IM-SHORAD je chránit pozemní jednotky zejména před útoky vrtulníků, bitevních letadel a dronů.


Úterý 27. dubna 2021


Zloděj volá: „Chyťte zloděje“

Již téměř celý týden se desetimilionová Česká republika „přetahuje“ se světovou jadernou mocností ve věci výbuchu skladu munice ve Vrběticích na Zlínsku, při kterém zahynuli dva civilisté, a našemu státu vznikla škoda ve výši minimálně jedné miliardy korun. V neděli se v mimořádném projevu k této otázce po týdenním mlčení konečně vyjádřil prezident...