feed info

4 článků z OSEL.cz

Jak se zachránit, když ve městě exploduje jaderná bomba?

Jaderné exploze není nic příjemného. Určitě je ale lepší vědět, co v takovém případě dělat a co nedělat. Pár jednoduchých tipů může podstatně zlepšit šance na vyváznutí se zdravou kůži nebo alespoň na přežití. Jak se říká, štěstí přeje připraveným, i když vám hrozí jaderný spad. Hlavně pozor na kondicionér!

Rebelie proti neexistujícímu „šestému masovému vymírání"

Gail Bradbrooková říká, že nápad založit Extinction Rebellion dostala, když byla zdrogovaná, tedy pod vlivem psychedelik. Dnes volá po tom, aby se rebelové masivně zfetovali halucinogenními látkami. Což mnohé vysvětluje. Bradbrooková věří, že „Zabíjíme život na Zemi, jsme uprostřed šesté vlny masového vymírání a je možné, že lidstvo vyhyne.“ To si opravdu...

Satelit EUTELSAT 5 West B byl vynesen do vesmíru s nákladem EGNOS

Satelit EUTELSAT 5 byl úspěšně vynesen do vesmíru raketou Proton M/Breeze M, která odstartovala z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu. Současně s družicí se na oběžnou dráhu dostal i systém GEO-3 spadající do projetku EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service). Satelit tak bude podporovat EGNOS V3 – novou generaci projektu EGNOS.