Kompaktní svítilna Fenix LD12R nabízí duální systém svícení

Přední světový výrobce svítilen Fenixlight představil novou multifunkční svítilnu o kompaktních rozměrech 12,1 x 1,9 cm. Její předností je možnost přepínání mezi předním a bočním osvětlením. Je navržena pro každodenní nošení všude tam, kde je čas od času potřeba vytáhnout obstojný zdroj světla – při kempingu, v práci nebo třeba na venčení psa. Díky magnetické sponě lze svítilnu bezpečně připnut na kapsu nebo uchytit na železné povrchy. Spona je otočná, takže lze nastavit úhel svícení přesně podle potřeby.

Hlavním zdrojem světla je výkonná LED Luminus SST-20 schopná vydat až 600 lumenů s dosvitem 186 metrů. Tu pak na boční straně svítilny doplňuje slabší LED SC1818C s maximálním světelným tokem 100 lm. Mezi oběma reflektory se snadno přepíná pomocí pootočení hlavy svítilny. Podržením tlačítka pak lze přepínat mezi různými stupni výkonu.

Jako zdroj napájení je použit Li-ion akumulátor typu 14500 s kapacitou 800 mAh, díky kterému může v nižších režimech výkonu svítit například 3 hodiny (při 150 lm), 16 hodin (při 30 lm) nebo až 53 hodin (při 5 lm). Nabíjí se skrze USB-C port skrytý v těle svítilny pod šroubovací částí. Při delším stisknutí tlačítka se rozsvítí barevná dioda indikující stav nabití akumulátoru. V případě nouze lze dobíjecí akumulátor nahradit i běžnou alkalickou baterií typu AA.

Svítilna je navržena do náročnějších pracovních i outdoorových podmínek, tělo z leteckého tvrzeného hliníku zaručuje odolnost proti poškrábání i pádu z výšky 1,5 m. Dle standardu IP68 je svítilna vodotěsná do hloubky 2 metrů. Cena včetně DPH je 1 599 Kč.

Zdroj: kronium.cz