Nabíjecí lovecká svítilna Fenix HT18R s dosahem 1 km

Ačkoli se Fenix HT18R prezentuje především jako lovecká svítilna, najde využití i při dalších aktivitách, kde se hodí mít po ruce obstojný světelný výkon s velmi dlouhým dosvitem až 1100 metrů. V případě potřeby lze na reflektor nasadit červený či zelený filtr, také je možné dokoupit montáž na dlouhou zbraň i s kabelovým spínačem.

Zdrojem světla je jediná prémiová LED Luminus SFT-70 s životností 50 000 hodin, která je zasazena do poměrně širokého a hlubokého reflektoru s tvrzenou skleněnou čočkou. Naplno dokáže svítilna vydat světelný tok až 2800 lumenů po dobu 1,6 hodin. Celkem nabízí čtyři stupně výkonu, což navíc doplňuje režim SOS blikání s výdrží až 40 hodin a také silný stroboskop pro nouzové situace. K ovládání slouží systém dvou tlačítek, menšího pro přepínání režimů a většího taktického pro rychlé zapnutí/vypnutí svítilny.

Napájení poskytuje jeden vyměnitelný Li-ion akumulátor s kapacitou 5000 mAh, který se dobíjí skrze vodotěsný USB-C port v těle svítilny. Při zapnutí svítilny se automaticky na tři sekundy rozsvítí červená či zelená indikační LED, která upozorňuje na aktuální stav baterie. Jakmile se akumulátor přiblíží stavu vybití, indikátor na to během svícení upozorní červeným blikáním.

Pátrací svítilna váží i s akumulátorem 326 g, na délku měří 18,9 cm, průměr těla je pouhých 2,54 cm a průměr širokého reflektoru činí 6,8 cm. Svítilna je plně voděodolná a prachuvzdorná dle standardu IP68, odolná konstrukce s tělem z leteckého hliníku zaručeně vydrží pád z výšky jednoho metru. Maloobchodní cena je 4 299 Kč.

Zdroj: kronium.cz