Acebeam Terminator M1 High CRI90+ kombinuje LED a LEP v jednom těle

Jeden z předních výrobců svítilen AceBeam přichází na trh se svým prvním hybridním modelem, který zajímavým způsobem kombinuje světelné technologie LED a LEP (laserem excitovaný luminofor). Uživatel tak může snadno přepínat mezi šířkovým reflektorem pro kvalitní osvětlení nejbližšího okolí a úzkým dálkovým reflektorem, který poskytuje dosvit až 1600 metrů.

Jak je patrné z obrázků, výrobce rozhodl pro umístění dvou reflektorů vedle sebe, namísto aby je spojoval do jednoho. Hranatý širokoúhlý reflektor ukrývá tři LED Nichia 519A s velmi vysokým indexem podání barev (CRI) >90 a teplotou chromatičnosti 5000 K. Řečeno méně technickým jazykem, reflektor ozáří široké okolí světlem, které se svými vlastnostmi podobá tomu dennímu. Maximální dosvit LED reflektoru je až 154 metrů při výkonu 2300 lumenů.

Za kulatým reflektorem se ukrývá jednotka LEP, někdy přezdívaná i „bílý laser“ vzhledem k vysoce koncentrovanému světlu. Při maximálním výkonu LEP vydává světelný tok až 700 lumenů, pro delší výdrž baterie lze výkon snížit. Reflektor je otočný, díky optice lze měnit úhel světelného kužele v rozmezí 3–16 stupňů a vzdálenost dosvitu mezi 177–1600 metry.

K ovládání svítilny slouží dvě tlačítka, z nichž jedno přepíná mezi LED a LEP, zatímco druhé ovládá zapínání, režimy výkonu, aktivaci stroboskopu a elektronické uzamknutí svítilny. Zdroj energie poskytuje akumulátor Li-ion 21700 s kapacitou 5000 mAh, který v sobě ukrývá nabíjecí port typu USB-C.

Svítilna je vyrobená z leteckého duralu, výrobce zaručuje odolnost při pádu z výšky 1 metru. Zároveň je vodotěsná až do hloubky dvou metrů dle standardu IP68. Poněkud nevšední hranatý design „terminátora“ zachovává stále ještě kompaktní rozměry 10,4 x 6,3 x 3,5 cm. K dostání je za 7 899 Kč včetně DPH.

Zdroj: svitilny.eu