Pátrací svítilna Fenix LR60R přináší ovládání otočným kroužkem, OLED display a výkon až 21000 lumenů

S novou pátrací svítilnou v jednom těle přichází výrobce Fenixlight. Oproti dosavadním svítilnám přináší poměrně neotřelé technologické novinky. Jednou z nich je ovládání pomocí speciálního otočného prstence s piktogramy, které je zcela intuitivní a srozumitelné bez potřeby studovat návod a pamatovat si speciální systémy dvojkliků a trojkliků.

Zdrojem světla je zde jedna prémiová LED Luminus SFT-70 pro dálkový dosvit, a dvanáct LED Luminus SST-40 pro široké osvětlení terénu. Svítilna tak nabízí dva základní módy svícení. Zatímco kempingový mód poskytuje široký kužel světla, pátrací mód používá buď čistě dálkové světlo nebo kombinaci obojího. Při nejvyšším pátracím výkonu tak může svítilna vyzářit se vším svým potenciálem až 21000 lumenů na dálku 1085 metrů, a to po dobu necelých dvou hodin. Naopak v nejnižším režimu 50 lumenů vydrží svítilna svítit až 113 hodin. Základní světelné režimy také doplňuje silný stroboskop o světelném toku 9 000 lm nebo nouzový signál SOS s výkonem 300 lm.

Zdrojem energie je akumulátor složený ze čtyř Li-ion článků (4x 4000 mAh) o celkové kapacitě 57,6 Wh. Nabíjí se skrze USB-C port v hlavě svítilny, svítilna umožňuje rychlé nabití za dobu 1,5 hodin. Svítilnu lze rovněž využít jako powerbanku pro externí zařízení – výrobce udává jako ekvivalent kapacity akumulátoru svítilny zhruba 3,5 výkonných smartphonů.

Další zvláštností, která je ve světě svítilen stále ještě málo používaná, je speciální OLED displej v hlavě svítilny. Ten ukazuje tři údaje – přesný stav baterie v procentech, světelný výkon stávajícího světelného režimu v lumenech, a nakonec i časomíru délky svícení daného režimu. Díky tomu může uživatel přehledně plánovat využití světla na potřebné aktivity.

Svítilna je stavěna do náročných outdoorových podmínek. Ochrana dle standardu IP68 zaručuje voděodolnost do hloubky 2 metrů. Odolný materiál a konstrukce slibuje odolnost proti pádu z výšky 1 metru. Elektronika je navržena tak, aby svítilna bez problémů fungovala v rozmezí teplot -35 °C až +45 °C. Madlo a spodní část hlavy navíc obsahuje speciální závit pro upevnění svítilny na fotografický stativ. K dostání je Fenix LR60R za 11 299 Kč včetně DPH.

Zdroj: kronium.cz