Profesionální nabíjecí čelovku Fenix HM71R lze snadno odejmout a využít jako běžnou svítilnu

Nová odnímatelná čelovka Fenix HM71R dokáže i navzdory velice kompaktním rozměrům zazářit koncentrovaným světelným tokem 2700 lumenů až na vzdálenost 230 metrů.

Jak už je u designů čelovek Fenix zvykem, i tentokrát světlo zajišťují dva reflektory – dálkový a široký. Ten první zajišťuje dioda Luminus SFT-70 s jasným bílým světlem, zatímco široký světelný kužel s neutrálním bílým světlem poskytuje LED Luminus SST-20. Každý z reflektorů nabízí čtyři režimy svícení. Široký reflektor například poskytuje nejvyšší výkon 500 lm po dobu 8 hodin, 200 lm po 16 hodin nebo také úsporný režim s 400hodinovou výdrží.

Vyměnitelný Li-ion akumulátor 21700 lze dobíjet přímo z čelovky pomocí skrytého USB-C portu. Jeho kapacita je 5000 mAh a plného nabití dosáhne do 4 hodin. Stav baterie lze kdykoli zkontrolovat pomocí tlačítka a barevné světelné indikace.

Čelovka byla navržena zejména pro náročnější činnosti jako jsou noční práce na stavbě či v průmyslu, záchranářství nebo třeba jeskyňářství. Zkrátka všude tam, kde je u svítilny zapotřebí vysoká odolnost a jasné světlo, klidně i po dobu celé směny. Během vteřiny si ji uživatel může dle potřeby sejmout z čelního popruhu do ruky či za opasek, případně zpět na hlavu. Své využití ale čelovka najde i ve světě sportu a outdooru. Samozřejmostí je odolnost proti pádům a nárazům i voděodolnost do hloubky 2 metrů (IP68). Cena včetně DPH činí 3299 Kč.

Zdroje: kronium.cz, fenixlight.com