Společnost Signify otevřela největší továrnu pro výrobu LED na světě

Nizozemská Signify (dříve Phillips Lighting) ohlásila otevření světově největší továrny na výrobu LED osvětlení. Obří provoz nyní rozjíždí celkem 192 produkčních linek a má rozlohu 200 000 metrů čtverečních, což je velikost odpovídající zhruba čtyřem Václavským náměstím. V plném provozu by celá výroba měla být do konce roku 2023.

Nový podnik se nachází v čínském městě Ťiou-ťiang s 4,5 miliony obyvatel. Signify svou novou továrnu vybudovalo ve spolupráci s čínskou firmou Klite Lighting, pravděpodobně v rámci vztahu „joint venture“, kde by obě firmy měli mít 50% podíl vlastnictví. Bližší podrobnosti jejich obchodního vztahu ale zatím nejsou známy. Továrna bude vyrábět LED světelné zdroje a svítidla pro profesionální i spotřebitelský trh. Právě v onom druhém sektoru přitom Signify zažila v poslední době značný pokles prodejů.

CEO společnosti Signify Eric Rondolat (na obrázku) k nové továrně podal následující vyjádření: „Další růst v Číně je klíčovou součástí naší globální obchodní strategie. Tato nová továrna je důležitým přírůstkem v naší globální výrobní kapacitě a podporuje růst Signify v Číně a ve světě. Plně v souladu s naší vizí růstu, továrna ilustruje náš dlouhodobý závazek vůči Číně a vylepšuje naši výrobní a inovační přítomnost na tomto důležitém trhu, abychom podpořili čínské cíle udržitelnosti.“ Zmiňované udržitelnosti má být dosaženo energetickou efektivitou podniku, automatizací a inteligentní logistikou.

Zdroje: ledsmagazine.com, signify.com