Tesla robot začíná být nebezpečně schopný

Humanoidní robot Tesla Optimus se prezentuje na novém videu jako sice pomalejší, ale už poměrně schopný pomocník.

V polovině roku 2021 Tesla ohlásila, že staví humanoidního robota, tehdy známého jako „Tesla Bot“. První ukázky nevypadaly nic moc a celé to vypadalo spíš jako nějaký Muskův vtip. Jenže není. Robot se nově jmenuje Tesla Optimus, na nejnovějším videu vypadá už vcelku dost schopně.

Elon Musk dokonce říká, že roční poptávka by mohla být „mezi 10 a 20 mld. kusů“. Dokonce jde až tak daleko, že nejvyšší část budoucí hodnoty společnosti Tesla přisuzuje právě tomuto robotovi.

Elon Musk a s ním i Tesla si myslí, že lidskou práci nahradí právě roboti. Proti poslední ukázce robota Tesla Optimus je nejnovější video důkazem, že to Tesla i Musk myslí vážně.

Roboti chodí, používají ruce a dokonce mají paměť a dokáží se učit. Při tom všem využívá Tesla technologie umělé inteligence, které zároveň vyvíjí pro svou flotilu elektromobilů a (už dlouhé roky) připravované plně robotické řízení.

Všichni už vědí, že Elon Musk má značně pozměněné vnímání času a rád se svými predikcemi dostupnosti technologií přehání. Jenže u tak revolučních produktů, jaké Musk a jeho společnosti produkují, je to nakonec jedno.

Z principu věci je v takových případech nutné překonávat nečekané překážky, které budou vývoj prodlužovat. Muskovi se ale nakonec vždy zadařilo, ať už jde o znovupoužitelné vesmírné rakety nebo masovou výrobu dostupných elektromobilů. AI a humanoidní roboti jsou další na řadě.

zdroj: Tesla

The post Tesla robot začíná být nebezpečně schopný first appeared on Hybrid.cz.