25 článků ze STŘEDY 12.2.2014

Budou se v Číně brzy tisknout karosérie aut?

Čína je dnes v mnoha ohledech zemí superlativů a oblastí zrychleného technologického vývoje. Nově to platí i pro oblast trojrozměrných tiskáren. Tiskárny schopné celistvě tisknout největší předměty současnosti již brzy uvidíme v průmyslové praxi právě v Číně.

Krokodýlové lezou po stromech

Jen těžko si dokážeme představit zvíře méně přizpůsobené ke šplhání, než je krokodýl. Nová studie ale potvrdila, že přinejmenším některé druhy lezou i vysoko do korun stromů.

Krokodýlové lezou po stromech

Jen těžko si dokážeme představit zvíře méně přizpůsobené ke šplhání, než je krokodýl. Nová studie ale potvrdila, že přinejmenším některé druhy lezou i vysoko do korun stromů.

TALOS: Robotický oblek již tento rok

Šéf velitelství pro speciální operace USSOCOM (United States Special Operations Command), admirál William McRaven přednesl další podrobnosti k revolučnímu robotickému obleku TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit). První tři prototypy obleku TALOS mají být dodány k testování již tento červen.

Jak nepřijít o naše příspěvky na Facebooku?

Jednoduchý návod… Na Facebooku můžete být fanouškem třeba 100 stránek, ale algoritmy sociální sítě vám stejně zobrazí obsah jen malé části z nich. Díky tomu se celé řadě našich fanoušků stalo, že naše příspěvky nedostávají. Jak to obejít? Možnost 1: Přidejte si nás do seznamu zájmů – na naši Facebookové stránce najeďte myší na To […]

První psí taxi na světě

Na jízdě taxíkem z letiště do hotelu většinou není nic zajímavého. Tedy, pokud to není sněžný hotel v Norsku a jako taxi neslouží saně, tažené psím spřežením.

NEMÁTE DÁREK A VALENTÝN JE ZA DVEŘMI? NEVADÍ! MÁME PRO VÁS ELEGANTNÍ ŘEŠENÍ!

Vážení zákazníci, využijte valentýnskou slevu 20% na veškeré produkty našeho nového projektu Umění DNA. Genoklenot či Genoportrét je možné se slevou 20% zakoupit a darovat také formou dárkového poukazu, který si můžete sami po online úhradě ihned vytisknout (při způsobu platby bankovním převodem je možné si poukaz vytisknout okamžitě a platbu provést až...

V březnu začne kompletní obnova Lochotínského parku v Plzni

Lochotínský park v Plzni čeká obnova. Původně lázeňský, 180 let starý park, po desetiletí víceméně chátral. Teď získá město evropskou dotaci a upraví ho na místo vhodné pro odpočinek, procházky a relaxaci. První etapa obnovy se týká horní poloviny parku a začne už v polovině března.

Teroristické útoky v roce 2013

Terorismus patří mezi největší bezpečnostní rizika 21. století. Také v roce 2013 se udály útoky, které můžeme označit jako teroristické. Smutnou statistiku za rok 2013 vedou s přehledem Sýrie, Irák a Pákistán.

Londýn dokončil most se solární střechou

Práce na největším solárním mostě světa, londýnském Blackfriars, byly úspěšně dokončeny. Železniční most nad řekou Temží si před pěti lety vybraly společnosti First Capital Connect, FCC (správce londýnského úseku železniční nákladní přepravy) a Solarcentury. Jejich cílem nebylo nic menšího, než osazení „střechy“ mostu solárními panely a tím snížení...

Americký úřad pro kontrolu léčiv a potravin povolil “kameru v pilulce”

Již v roce 2001 vyrobila izraelská firma Given Imaging první verzi polykatelné kamery či kamerové kapsle Pillcam. Pillcam slouží jako náhrada za nepopulární ale nutná přímá vyšetření jícnu, tenkého či tlustého střeva. Po mnoha letech vývoje a nasazení v zhruba 80 zemích světa nyní kamerové kapsle Pillcam získaly povolení i pro použití v americké lékařské praxi.

Kodaňská a mnohasvětová teorie prý dávají odlišné předpovědi

Vzniknou dva světy, v jednom z nich najdeme Schrödingerovu kočku živou, ve druhém mrtvou. Obvykle se soudí, že hypotéza více světů je opravdu „interpretace“ a jako taková je stejně oprávněná jako třeba konkurenční představa kodaňská. V současnosti prý nemáme empirické kritérium, které by mezi nimi rozhodlo, jde tedy spíše o záležitost filozofie nebo estetického...