feed info

89 článků z ČRO - Příroda


Neděle 29. června 2014


Reportérka s výpravou z pražské ZOO: Po dlouhém vyčerpávajícím letu konečně v Mongolsku!

Magdaléna Medková přiletěla do Ulánbátaru a poslala nám další záznam ze svého zápisníku z cesty po Mongolsku. O jejím odletu do asijských stepí, kde chce společně s chovateli z pražské ZOO vypustit další čtyři klisny divokého koně Převalského, vás průběžně informujeme. Jak vyplývá z jejího dalšího deníkového zápisu, mongolské ženy, které s posádkou...


Pátek 27. června 2014


Pražská zoo odchovala dva vzácné pouštní plazy

Mláďata trnorepa mezopotámského a agamky písečné, to jsou aktuálně největší chlouby kurátora plazů Petra Velenského a jeho týmu. V případě trnorepa jde o světový prvoodchov v zoologických zahradách, v případě agamky o naději na udržení unikátního chovu v Praze.


Čtvrtek 26. června 2014


Zahájení prázdnin v královédvorské ZOO!

Sobota 28. června 2014 bude v královédvorské ZOO patřit antilopě Derbyho. Jde o jednu z největších, nejkrásnějších a také nejohroženějších antilop na světě. Ve volné přírodě jich zbývá pouhých 170 jedinců a nelze se s ní setkat jinde než v západoafrickém Senegalu.

Jan Stejskal - koordinátor projektu In situ - návrat zvířat do přírody

Každý poslední čtvrtek v měsíci vítáme v dopoledním vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové hosty ze ZOO Dvůr Králové. Letošní čtvrtá návštěva připadne na 24. dubna 2014. Po 11. hodině moderátorka Klára Němečková přivítá ve studiu Jana Stejskala - koordinátora projektu In situ. Řeč bude především o návratu zvířat do volné přírody....


Středa 25. června 2014


Vychází časopis Naše příroda 3/2014

Tentokrát většinu článků spojuje téma vody. Právě u ní najdete kachničkou mandarínskou, která vás nadchne svou barevnou krásou. Dozvíte se více o rybníkářství a také o zajímavém životě skokana skřehotavého. Pokud vás zajímá, kde tráví čápi zimu, přečtěte si o tom druhý díl věnovaný letošnímu ptáku roku.


Úterý 24. června 2014



Pondělí 23. června 2014



Sobota 21. června 2014


Jan Javůrek - ošetřovatel slonů

Tentokrát byl hostem Světa zvířat vrchní ošetřovatel slonů v ZOO Ústí nad Labem Jan Javůrek. Dozvíte se, jak se k této profesi dostal, co je pro slony důležité a jestli jsou opravdu tak chytří a mají tak dlouhou paměť, jak se říká.