Bentley a udržitelnost: Vyplatí se koupě hybridního modelu?

Udržitelnost se neúprosně dere do automobilového světa. Ve své blízké budoucnosti s ní počítají i luxusní značky. V řidičích ale rychlé změny vyvolávají smíšené pocity. Leží vám na srdci budoucnost planety? Nemusíte dělat kompromisy. Přečtěte si, čím vás hybridní vozy ze stáje Bentley uchvátí.

Bentayga

Prvním hybridem, který vyjel z továrny značky Bentley, se v roce 2018 stala Bentayga. Jako plug-in hybridní vůz se pyšní mnoha kvalitami. Jednou z nich je úctyhodný dojezd 693 km. 

Navzdory vysokému výkonu, díky kterému vás Bentayga vystřelí z 0 na 100 km/h za 5,5 sekundy, si za volantem budete připadat jako v bavlnce. Není tedy divu, že po necelých čtyřech letech na světě získalo populární SUV hned dvě ocenění od časopisu 4×4 – nejvýkonnější SUV a luxusní SUV roku. 

Při jízdě s modelem Bentayga se můžete těšit na:

  • inovativní elektromotor a spalovací třílitr V6,
  • rychlou odezvu,
  • tři jízdní režimy.

Flying Spur Hybrid

Druhým hybridem v řadě se v roce 2021 stal Flying Spur Hybrid, který je důkazem toho, že udržitelnost a luxus mohou jít ruku v ruce. Jeho aerodynamický profil snoubí eleganci s výkonem, zatímco dlouhá, plynulá linie střechy evokuje pocit dominance, díky které se stanete pánem všech silnic. 

Jako další plug-in hybrid vám nabízí možnost využít 2,9litrový spalovací motor o síle 536 koní, nebo účinný elektromotor, který za svým kolegou v žádném ohledu nezaostává. Dosáhnete zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhé 4,3 sekundy nebo maximální rychlosti 286 km/h

Přes všechny výše zmíněné parametry není Flying Spur ani tolik o výkonu, jako spíš o nezaměnitelném pocitu, který vám přinese hned první jízda.

A co bude dál?

Plány na udržitelnou budoucnost automobilového průmyslu má Bentley veliké. V roce 2020 představilo ambiciózní strategii Beyond100. Podle ní má značka do roku 2026 produkovat výhradně hybridy a do roku 2030 pouze elektromobily. Bentayga a Flying Spur Hybrid jsou ale důkazem, že ať už bude auta pohánět benzín, nebo elektřina, udělají čest značce Bentley.

The post Bentley a udržitelnost: Vyplatí se koupě hybridního modelu? first appeared on Hybrid.cz.