47 článků z PÁTKU 4.5.2012

Konfokální mikroskopie v rostlinné biologii

Klasická fluorescenční mikroskopie má tu nevýhodu, že se při zkoumání silnějších vzorků pletiv do roviny zaostření mikroskopu promítne i fluorescence z mimoohniskových částí. Tento rušivý šum způsobující zamlžení a sníženou ostrost snímku lze eliminovat technikou konfokální mikroskopie.

Workshopy Pracovní pohovor pro studenty

2. Workshop z úspěšného cyklu "Kurzy efektivního vystupování" s názvem "Příprava k pracovnímu pohovoru" začíná už 15.5. Cílem Workshopu je připravit nejen budoucí absolventy na přijímací pohovor do zaměstnání.

EMOce ve vědě

Když se řekne emo, většina lidí si představí teenagera s černou patkou přes oko, piercingem v puse a podmalovanýma očima, prostě móda inspirovaná populárními filmy o čarodějích a upírech. Jednoho dne ale média začnou vysílat poplašné zprávy, že emo nabádá mladé lidi k sebepoškozování a sebevraždám. Jsou stoupenci emo skutečně sami sobě nebezpeční? Nebo je to...

Uhynul Leonardo, varan komodský

Pražskou zoo a její příznivce dnes zastihla smutná zpráva: náhle uhynul varan komodský Leonardo. Zvíře, které strávilo většinu života v plzeňské zoologické zahradě, přebývalo poslední dva roky v Zoo Praha v pavilonu Indonéská džungle. Leonardo se dožil téměř dvaceti let, což je na varana úctyhodný věk.