43 článků z ÚTERÝ 26.6.2012

Ako ďalej pri financovaní vedy?

Takúto otázku si kládli prítomní na výročnej konferencii Agentúry na podporu výskumu a vývoja za rok 2011, ktorá sa uskutočnila v polovici minulého týždňa.

Cesta k opětnému spuštění jaderných reaktorů v Japonsku

V Japonsku spotřeba elektřiny dosahuje maxima v létě, kdy horké dny s vysokou vlhkostí si vyžadují klimatizaci budov. Proto se právě nyní začíná ještě více projevovat nedostatek zdrojů, který vznikl odstavením všech jaderných bloků. I to je důvodem, proč se alespoň v některých z nich pravděpodobně provoz obnoví. V červenci by se pak měli začít do svých domovů...

Zoo Děčín chystá večerní prohlídku

Máte chuť prohlédnout si zoologickou zahradu po zavírací době a zjistit tak, jak se chovají zvířata, když zoo není plná návštěvníků? Pak si rozhodně nenechte ujít první z večerních prohlídek, kterou na letošní léto přichystala děčínská zoologická zahrada.

Ledňák se má čile k světu!

Mládě ledňáka obrovského, které se nedávno vylíhlo v inkubátoru děčínské zoo a které se podařilo odchovat za pomoci coly, se má čile k světu. Přibralo na váze a každým dnem si žádá větší přísun potravy.

Divizna: vzdělávací projekt úspěšně zakončen

Po úspěšné realizaci projektu SEV DIVIZNA školám naše středisko ekologické výchovy v těchto dnech završuje práce na dalším projektu podpořeném z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále jen OPVK) – SEV DIVIZNA pedagogům.