feed info

44 článků z ArmádníNoviny.cz

Fotbalový hooliganism, výtržnosti a násilí má své oběti

Český fotbalista Ondřej Kúdela nakonec odjel na utkání naší fotbalové reprezentace v rámci kvalifikace mistrovství světa ve Walesu. Původně měl však tento třiatřicetiletý obránce pražské Slavie z bezpečnostních důvodů s ohledem na události, které provázely odvetu osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers, zůstat doma.


Úterý 30. března 2021


Američané otestovali střelu ER GMLRS s doletem 150 km

Americká společnost Lockheed Martin na raketové střelnici White Sands Missile Range v Novém Mexiku vyzkoušela vyvíjenou taktickou střelu ER GMLRS (Extended-Range Guided Multiple Launch Rocket System) s doletem až 150 km. Rozvoj taktických raketových sil (resp. zbraní dlouhého dosahu země-země) patří mezi hlavní priority Pentagonu pro nejbližší roky.


Pondělí 29. března 2021


Velitelský rozhodovací proces 101, část 5.

Pátá část seriálu o plánovacím procesu otevře poměrně obsáhlou kapitolu, kterou vystihuje označení „Zpravodajská příprava bojiště“. V závislosti na dostupných informacích a úrovni ji jednotky provádějí více či méně detailní. Základem je definice prostoru naší bojové činnosti a vyhodnocení našeho a nepřátelského působení v oblasti.

Francouzské stíhačky Rafale pro Ukrajinu

Podle ukrajinského modernizačního plánu Vize letectva 2035 Ukrajina do roku 2030 nakoupí až 42 nových západních víceúčelových taktických nadzvukových letounů minimálně čtvrté generace. Podle francouzského portálu Intelligence Online (IOL) Paříž nabízí Kyjevu bojové letouny Rafale.