feed info

3 článků z iROZHLAS - Věda a technologie

Unikátní nález v Milovicích u Hořic. Objevili část antické nádoby z 5. století před naším letopočtem

Archeologové v trase budoucí dálnice D35 u obce Milovice u Hořic na Jičínsku letos našli pozůstatky antické nádoby z 5. století před naším letopočtem s figurálními motivy. Zbytky nádoby našli vědci na nově objeveném sídlišti z časné doby laténské, tedy z období Keltů. Představuje import ze Středomoří, řekl archeolog Daniel Stolz ze společnosti Archaia.

Hlavní inženýr Twitteru končí. Dabiri ‚vyletěl z hnízda‘ den po problémech se DeSantisovou kampaní

Společnost Twitter opouští šéf inženýrského oddělení Foad Dabiri. Oznámil to ve čtvrtek na této sociální síti. Dabiri končí den po technických problémech, které na twitteru postihly start prezidentské kampaně Rona DeSantise. Ten je považován za hlavního rivala exprezidenta Donalda Trumpa v primárkách republikánské strany.

Sledování pomocí aplikací je stále rozšířenější. Do telefonu je často protějšku instalují partneři

Zahlcování zprávami, kontrola telefonu bez souhlasu majitele nebo sledovací aplikace. I s takovými formami kontroly a nátlaku pomocí moderních technologií se čím dál častěji setkávají odborníci z organizací, které pomáhají obětem domácího násilí. Kybernásilí ve vztazích se objevuje jak mezi dospělými, tak mezi náctiletými. Pomoci by měla větší prevence a...