Jižní Korea snižuje technologickou závislost na Japonsku

Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) vyvinuli nový fotorezistentní materiál ke snížení závislosti Jižní Koreje na japonských produktech.

ETRI oznámila úspěšný vývoj rezistentního materiálu s aplikací na OLED mikrodisplej, který je schopen dosáhnout velikosti pixelů menšího jak 3 mikrometry i při provozní teplotě až do 100 stupňů. Displej OLED se vyrábí tvorbou pixelů na tenké vrstvě světlosenzitivního materiálu na bázi fotorezistu. Závislost Jižní Koreje na dovážený materiál z Japonska byla donedávna 100% a nyní se snížila na pouhých 50%.

Prototyp OLED mikrodispleje vyrobeného institutem má velikost 0,7 palce a je vhodný pro nositelná zařízení. Velikost každého pixelu je 3 mikrometry nebo menší a panel s ultra vysokým rozlišením lze vyrobit s 2 300 pixely na palec. Fotorezist vyvinutý institutem lze na rozdíl od stávajících zpracovávat i při nízké teplotě, a proto je vhodný pro výrobu OLED displejů.

Fotorezist je již dodáván jednomu tuzemskému výrobci smartphonů. Ekonomický efekt se letos odhaduje na více než 60 miliard wonů (necelá 1 mld. Kč).

Zdroj: ledinside.com